Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 14. 05:21 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szombatig még folytatódik a zivatarokkal tarkított változékony májusi időjárás, majd vasárnap barátságtalan, esős, szeles, hideg időben lesz részünk

Pénteken változóan, az északi országrészben időnként erősen felhős lesz az ég. Elszórtan számíthatunk záporokra, helyenként zivatarok is kialakulnak. Délen több napsütés valószínű, kisebb a csapadékhajlam. Megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati szél. 18, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Gyenge kettősfronti hatás érvényesül a légkörben, az érzékenyeknél fáradékonyság, fejfájás, ízületi problémák jelentkezhetnek. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.  A csapadékos időben alacsony marad a légszennyezettség és a pollenkoncentráció. Többfelé lesznek esőtől vizesek, csúszósak az utak. Zivatarok környezetében erős széllökésekre, romló látási viszonyokra lehet számítani. A nappali hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakul, de érdemes esernyővel, esőkabáttal is felkészülni, ha útnak indulunk.

Szombaton túlnyomóan borult idő várható, országszerte várható eső, záporeső, keleten és délen eleinte egy-egy zivatar. Kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás. Megerősödik az északkeleti szél. Kora délután 12, 20 fok várható.

Vasárnap borult, szeles, hideg időjárás várható, országszerte számíthatunk esőre, záporra. Erős lesz az északnyugati szél. 4, 12 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult égre lehet számítani, többfelé fordul elő eső, záporeső. Majd délutántól keleten már felszakadozik, csökken a felhőzet, és ott lassan megszünik a csapőadék. Az északnyugati szél erős lesz. 9, 14 fokra számíthatunk.

Kedden keleten eleinte még erősen felhős lesz sz ég, és továbbra is várható eső. Majd ott is csökken a felhőzet, és felhőátvonulások lesznek átfutó záporesővel. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul.

Szerdán délelőtt jobbára napos idő várható, majd délután kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő záporeső, északkeleten zivatar. Az északnyugati szél erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!