Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 17. 05:26 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Hétfőn folytatódik a hideg, szeles idő. Általában borult lesz az ég, többfelé fordul elő ismétlődő eső, záporeső. A Dunántúlon még többfelé hullhat 20-30 mm-t meghaladó eső, de keleten alábbhagy a csapadékhajlam. Erős lesz az északnyugati szél. 7, 13 fokra melegszik a levegő.

Hidegfronti hatás várható. Fejfájás, fáradékonyság, ízületi panaszok jelentkezhetnek. A zavaróan erős szél fokozhatja a panaszokat. Az allergiában szenvedők azonban fellélegezhetnek, jelentősen csökken a pollenkoncentráció és a légszennyezettség. Esőtől vizes utakra, megnövekedett féktávolságra készüljünk. Óvatosan közlekedjünk, mert többfelé, főképp a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél, itt a széllökések meghaladhatják a 90 km/órát is, ami jelentősen csökkenti a jármű menetstabilitását, ezért balesetveszélyes. A párás, esős viszonyok miatt romlik a látástávolság.

Kedden jórészt még erősen felhős, borult lesz az ég, de a Dunántúlon már szakadozni kezd a felhőzet. Többfelé, de főként a középső országrészben várható további eső, záporeső. Erős lesz az északnyugati szél. 9, 16 fokra számíthatunk.

Szerdán északkeleten néhány órás napsütésre számíthatunk, másutt gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, és főként a Dunántúlon további esőkre kell készülni. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés mindenhol várható. Eleinte főként északkeleten, délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből már többfelé várható, eső, záporeső, néhol zivatar. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Pénteken gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Megerősödik az északi szél. 18, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton általában erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütésre van kilátás. Többfelé várható záporeső, zivatar. Felhőszakadással, jégesővel, szélrohammal kísért heves zivatarok is kialakulhatnak. Az északi szél élénk lesz. Kora délután 18, 23 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!