Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 19. 05:07 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szerdán általában erősen felhős, borult lesz az ég, de délnyugaton eleinte néhány órás napsütés is várható. Szórványosan kell esőre, záporra számítani, a délnyugati megyékben azonban csak este várható csapadék. Az északnyugati szél eleinte erős lesz a nyugati és középső megyékben, az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is előfordulhatnak. de a nap folyamán mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Kettős front okozhat panaszokat: fejfájás, izomgyengeség, fáradékonyság jelentkezhet. Vizes, csúszós utakra továbbra is számítani kell, és a Dunántúl északi részén viharos-erős széllökések előfordulnak. A csúcshőmérséklet 15 fok körül alakul, továbbra is rétegesen öltözzünk, ez még mindig közel 8 fokkal marad el az átlagostól. A szél mérséklődik, így hűtő hatása is csökken. Az UV sugárzás csak a délnyugati tájákon érhet el közepes értéket a déli órákban. A pollenkoncentráció továbbra is alacsony, de kismértékben már emelkedni kezd.

Csütörtökön általában erősen felhős, borult lesz az ég, némi napsütés keleten  és északon várható. Északon és a Dunántúlon többfelé, máshol szórványosan alakul ki eső, zápor. Zivatarokra is számítani kell. Élénk, a Kisalföldön időnként erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 20 fok között alakul.

Pénteken
gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, sokfelé kell záporra, zivatarra készülni. Sokfelé alakulhatnak ki jégesővel, szélrohammal, felhőszakadással kísért heves zivatarok. Megerősödik az északi szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton
néhány órás napsütés mellett többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és sokfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadásszerű esőre, jégesőre is többfelé kell számítani. Az északi szél élénk lesz. Kora délután 19, 24 fok várható.

Vasárnap eleinte napos idő várható,majd egyre gyakrabban megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. Délen heves zivatarok is előfordulhatnak. Élénk lesz az északnyugati szél. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn észak felől egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, és többfelé kell záporokra, heves zivatarokra számítani. Jégeső, felhőszakadás, szélrohamok várhatók. A nyugati szél élénk lesz. 21, 26 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!