Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 20. 05:09 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Lassan melegszik az idő

 Lassan melegszik az idő
Csütörtökön délelőtt változóan, többször erősen felhős lesz az ég, főleg északon és keleten számíthatunk elszórtan esőre, záporra. Délután a kevés napsütés mellett az erősen megnövekvő felhőzetből szórványosan eső, zápor, helyenként zivatar várható. Élénk, a Kisalföldön időnként erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 20 fok között alakul.

Gyenge melegfront okozhat kisebb panaszokat, fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. Vizes, csúszós utakra továbbra is számítani kell, és a Dunántúl északi részén erős széllökések előfordulnak. A csúcshőmérséklet 17 fok körül alakul, továbbra is rétegesen öltözzünk, ez még pár fokkal elmarad az átlagostól. Az UV sugárzás csak a naposabb tájákon érheti el a közepes értéket a déli órákban. A pollenkoncentráció továbbra is alacsony, de kismértékben már emelkedni kezd.

Pénteken
gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, sokfelé kell záporra, zivatarra készülni. Helyenként alakulhatnak ki jégesővel, szélrohammal, felhőszakadással kísért heves zivatarok. Megerősödik az északi szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton
néhány órás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadásszerű esőre, jégesőre is számítani kell. Az északnyugati szél élénk lesz. Kora délután 20, 25 fok várható.

Vasárnap eleinte napos idő várható, majd egyre gyakrabban megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak. Élénk lesz az északnyugati szél. 19, 24 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet és záporok, néhol zivatar alakul ki. Megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Kedden a napsütést gomolyfelhők zavarják, elszórtan futó zápor alakulhat ki. Élénk lesz az északnyugati szél. 16, 21 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!