Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 20. 07:59 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain 2 könnyű sérüléses és 4 anyagi káros baleset történt tegnap. Ittas járművezetés miatt 2 vezetői engedély került bevonásra.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetése miatt nyomozást rendelt el egy 20 éves kecskeméti férfi ellen, aki szerdán este lakóhelyén, egy családi veszekedés során 42 éves férfi rokonát, - aki szintén ott lakik - egy alkalommal egy kb. 10 cm pengehosszúságú késsel hátba szúrta, mely során a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.  A gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe került.

Egy 59 éves kiskunhalasi férfi kedden tett bejelentést ismeretlen tettesek (3 fő) ellen, akik 2009. november hónapban Kiskunhalas, Felsőöregszőlőkben lévő büfé közelében vezető dűlőúton gyalogosan haladó sértettet leszólították, földre lökték, ott lefogták, majd zsebeit átkutatva elvették kb. 6.000,-Ft-ját.

Tegnap reggelre egy kecskeméti lakóház pinceablakát betörték és a házból készpénzt, valamint ékszereket loptak el. Az okozott kár: kb. 500.000,-Ft.  

Egy 58 éves kecskeméti nő tett feljelentést 19 éves nevelt fia ellen, aki a Kecskemét, Irinyi utcai közös lakásukból 2010. márciusában ellopott 400.000,-Forintot, 2.000,-Eurót, valamint arany és ezüst ékszereket, összesen kb. 1.150.000,- Ft. értékben.

Tegnap délelőtt egy kecskeméti lakásából 2 db laptopot és arany ékszereket loptak el összesen kb. 1.000.000,-Ft. értékben.

Kedden vagy szerdán Baja külterületéről, a Bokodi út menti akácos, nyílt-bekerítetlen területről elloptak 10 méhkaptárt. A bűncselekménnyel okozott kár: kb. 450.000,-Ft.  

A Kecskeméti Rendőrkapitányság korábban elrendelt nyomozás kapcsán, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett elkövetése miatt tegnap őrizetbe vett egy 27 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy nő társával 2009. júliusa óta fenyegetéssel, megfélemlítéssel és bántalmazással meggátoltak egy férfit abban, hogy az általuk bérelt albérleti ingatlanokat elhagyja, ha mégis megszökött felkutatták, és akarata ellenére visszavitték. A sértett nyugdíját rendszeresen felvették melynek felével, 74.500,-Ft-al sajátjukként rendelkeztek. A férfi ellátásáról nem megfelelően gondoskodtak.  

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetése miatt tegnap  őrizetbe vett egy 30 éves izsáki férfit, aki Kiskőrösön úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy a őt a Kecskemét Városi Bíróság határozatával a járművezetéstől eltiltotta.

Kövessen minket a Facebookon is!