Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 21. 05:30 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Pénteken gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, többfelé kell záporra, zivatarra készülni. Helyenként alakulhatnak ki jégesővel, szélrohammal, felhőszakadással kísért heves zivatarok. Nyugaton megerősödik az északi szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Gyenge melegfront okozhat panaszokat, ingerlékenység, álmatlanság jelentkezhet. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Vizes, csúszós utakra továbbra is számítani kell, és a Dunántúlon erős széllökések előfordulnak. A pollenkoncentráció és a légszennyezettség továbbra is alacsony. Reggel és este még érdemes fölvenni egy átmeneti kabátot. Az esernyőt, esőkabátot ne felejtsük otthon!

Szombaton
a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Élénk lesz az északi szél. 20, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Helyenként, de főként keleten heves zivatarok is előfordulhatnak, melyeket jégeső kísérhet. Az északnyugati szél élénk lesz. Kora délután 20, 24 fok várható.

Hétfőn a néhány órás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet és néhol záporok alakulhatnak ki. Egy-egy zivatar sem kizárt. Élénk lesz a nyugati szél. 21, 25 fokra melegszik a levegő.

Kedden hidegfront vonul át az ország fölött, sokfelé alakul ki eső, zápor, helyenként heves zivatarok lehetnek. A nyugati szél élénk lesz. 17, 22 fokra számíthatunk.

Szerdán általában erősen felhős lesz az ég, ritkán bújik elő a nap. Szórványosan eső, zápor fordul elő, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Mérsékelt lesz a keleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!