Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 24. 11:29

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Tegnap 13.30 körül egy Nyárlőrinc külterületén lévő erdőből a mentő beszállított egy 24 éves csépai férfit, akire gallyszedés közben rádőlt egy feltehetőleg korábbi munkavégzés során kivágott fa. A férfinek engedélye volt a munkálatokra.

– A korábban kivágott fa valószínűleg egy másik fában megakadt, így az akkor nem dőlt el, és a kivágást végzők úgy felejthették. Gallyszedés közben ezt a szél meglökhette, ami rádőlt a férfire, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – tudtuk meg Mihályné Bornemisza Eleonórától, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Tegnapra virradóra betörtek egy Kecskeméten lévő Kft. által bérelt csarnokba, ahonnan faipari kéziszerszámokat loptak el 300 ezer forint értékben.

Egy szerb állampolgár tett feljelentést két ismeretlen férfi ellen, akik vasárnap délután az M5 autópályán, a jobb pályatest 45 kilométerénél közlekedés közben egy ismeretlen fekete színű személygépkocsiból jelezték nekik, hogy álljanak meg, mert probléma van a gépkocsijukkal. Miután az autópálya leállósávjában megálltak, a gépkocsijuk kerekére mutogatva az egyik személy elterelte a figyelmüket, míg a másik személy az utastérből ellopta a táskáját. A táskában személyes iratok, mobiltelefon, bankkártyák, valamint 1500 euró készpénz volt.

Eljárás indult négy szerb állampolgár ellen, akiket szombaton a stabil hőkamera jelzése alapján fogtak el. A három felnőtt korú személyt a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra idegenrendészeti őrizetbe, míg egy fiatalkorú személyt gyermekotthonba, Kunfehértóra szállítottak.

Tiltott határátlépést követett el még két szerb állampolgár is. Meghallgatásukat után átadták őket a szerb határőrizeti szervek részére.

Kövessen minket a Facebookon is!