Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 26. 07:53 | Szerző/forrás: kecskemetitv

Facsmetéket ültettek az évadzárón

Képgaléria
Facsmetéket ültettek az évadzárón
Az évadzáró társulati üléssel hivatalosan véget ért az idei színházi évad. A Katona József Színház társulata facsemetéket ültetett a nagy elődökre emlékezve, majd összegezték a mögöttünk hagyott színházi év legfontosabb számadatait és eseményeit.

Fát ültettek a Katona József Színház társulatának tagjai az egykori direktor, Radó Vilmos, a legendás rendező, Ruszt József, és a színészóriás Gábor Miklós emlékére, hogy az ő színházi múltjuk mindenkor fontos iránytűje legyen a mindenkori társulatoknak. A szép ceremóniát követően Cseke Péter összegezte az évad legfontosabb történéseit, a 100.000 főt meghaladó nézőszámot, a sikeres előadásokat és kezdeményezéseket, az évad közben gazdára talált  szakmai és állami elismeréseket. A két éve pozícióját betöltő igazgató úgy véli, van ok optimizmusra a következő évadot illetően is.

A jövő évadtól átalakul a bérleti rendszer: öt nagyszínházi és két kamaraelőadásra jogosítanak majd a bérletek, hogy  a kísérletezőbb előadásokat is többen láthassák. A következő évadban 15 új bemutatót tervez a vezetés, vendégként itt játszik majd Vencel Vera és Dunai Tamás, újra rendez Kecskeméten Szerednyei Béla és Bagó Bertalan. Cseke Péter színházaban sokat kell dolgoznia színésznek és műszakinak egyaránt. Jövőre új sorozat indul a Hírszínház helyett, lesz újra Szín-tár és Zenés színházak Találkozója és az Udvarszínháznak is a színház a gazdája az idei évtől. Ettől akár be is sokallhatnának a társulat tagjai.

Az évadzárón jelentették be, hogy a 40 éve a színházban játszó Jablonkay Mária örökös tag lett Kecskeméten. Holnap, az Est-M gálán kiosztják majd az évad legjobb teljesítményeiért járó elismeréseket, s ezzel pont kerülhet a 2009-2010-es színházi szezon végére.

Kövessen minket a Facebookon is!