Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 27. 07:36

Mondok József indul ősszel a polgármesteri székért

Mondok József indul ősszel a polgármesteri székért
Független jelöltként ismét indulni kíván az őszi helyhatósági választásokon Mondok József izsáki polgármester. A helyi közélet nagytekintélyű, véleményformáló, tősgyökeres izsáki alakja jelenleg a harmadik ciklusban ül a polgármesteri székben.

Nem csak ott, hiszen Mondok József a magyar lovassport, a fogathajtás egyik meghatározó alakja is. Tagja volt a Magyar Lovas Szövetség korábbi elnökségének, majd a napokban teljesen újjáalakult elnökségben ismét bizalmat kapott.

- Lemondott a korábbi, 12 fős elnökség és 6 fővel, valamint egy elnökkel újjáalakultunk május 25-én – tájékoztat Mondok József. -A választásban ismét az elnökség tagja lettem, ami számomra rendkívül komoly elismerés. Annál is inkább, mert a korábbi elnökségből egyedül csak én maradtam a testületben. A Magyar Sport Házában tartott közgyűlésen a legtöbb szavazatot Lázár Vilmos elnök kapta, őt követte Prof. Dr. Sótonyi Péter, a harmadik legtöbb szavazat pedig nekem jutott.

- Azt beszélik Izsákon, hogy ősszel ismét indul a választók bizalmáért, és negyedszer is jelölti magát polgármesternek. Igaz ez?

- Igen. A családom ugyan nem nagyon örül neki, mert tudják, hogy nagyon sok elfoglaltsággal jár a feladat, és továbbra is keveset leszek velük. Az izsáki választók és a barátaim megtisztelő felkérésének azonban eleget téve, ismét indulni fogok a helyhatósági választásokon. Ha az egészségem engedi, akkor újabb négy évet vállalok.

- Nem gondol még a nyugdíjba vonulásra?

- Csak négy év múlva.

- Hogyan tudja a vállalkozásait ilyen tempó, és a polgármesteri munkakör mellett sikeresen működtetni?

- Az a szerencsém, hogy az önkormányzatban, a polgármesteri hivatalban és a vállalkozásaimban is kiváló munkatársak vannak körülöttem. Ha nem lenne így, akkor valóban nagyon nehéz lenne. De hál’ Istennek csapatmunkában, és minden megbízatásomban segítenek.

- Izsák látványosan fejlődött az elmúlt években. Ebben is sok segítséget kaptak?

Igen, hiszen nagyon sok pályázaton indulunk, és szerencsére győzünk is. Az izsáki utak fejlesztése elsődleges feladatunk volt. A múlt évben 140 millió forintért 14 utcát burkoltunk le, idén pedig újabb 155 milliót nyertünk erre a célra. A városközpont egyik felét korábban már rendbe tettük, most pedig a déli oldal következik. A beruházásra 90 milliós állami támogatást nyertünk el, és a Sárfehér Napokra szeretnénk a munkát befejezni. A régi hulladéklerakónk szakszerű rendbehozatala is folyamatban van, amit ugyancsak pályázati pénzzel segítenek. Valamint az izsáki könyvtár modernizálása, számítógépes fejlesztése is megtörténik még ebben az évben.

                                                                                                                          N.N.M.

Kövessen minket a Facebookon is!