Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 28. 05:31 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Pénteken a változóan felhős időben a nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés. A Dunától keletre gyakrabban, a Dunántúlon időnként növekszik meg erősen a gomolyfelhőzet. Az Alföldön és az Északi-középhegység térségében többfelé, máshol elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Keleten felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Az általában mérsékelt szél zivatarokban megerősödik, akár viharossá is fokozódik. A csúcshőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Gyenge hidegfronti hatás okozhat panaszokat, fejfájás, vérnyomás ingadozás, fokozódó görcshajlam és ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A többórás napsütés kedvezően hat kedélyállapotunkra. Az autósok főként a keleti megyékben számítsanak vizes útszakaszokra, időnként erős oldalszélre. A pollenkoncentráció és a légszennyezettség is emelkedik. Az UV sugárzás a déli, kora délután órákban erős lesz, rövid idő alatt is könnyen leéghetünk. Aki teheti, annak érdemes kihasználni az alkalmat, hogy eltöltsön egy kis időt a szabadban, de főként a keleti megyékben záporra, zivatarra számítsunk.

Szombaton a néhány órás napsütés mellett gyakran lesz borult az ég, és eleinte elszórtan, majd a déli óráktól sokfelé alakul ki zápor, zivatar. Felhőszakadással, jégesővel is többfelé kell számolni. Megélénkül az északnyugati szél. 22, 27 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap
gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, hosszabb napos időszakok a Dunántúl északi részén várhatók. Többfelé, főként keleten várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. Kora délután 19, 24 fok várható.

Hétfőn
általában borult lesz az ég, sokfelé kell esőre, záporra számítani, keleten egy-egy zivatar sem kizárt. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Kedden gyakran lesz erősen felhős vagy borult az ég, többfelé kell újabb esőre, záporokra számítani. Heves zivatarok is várhatók. Az északnyugati szél viharos lesz. 16, 21 fokra számíthatunk.

Szerdán
folytatódik a borús, csapadékos idő. Többfelé várhatók heves zivatarok is. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!