Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 1. 05:34 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hűvös, szürke, őszies idő várható

Hűvös, szürke, őszies idő várható
Kedden jobbára felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. Ismétlődő jelleggel alakul ki eső, zápor, helyenként nagy mennyiségben. A Dunántúlon időnként viharos lesz az északnyugati szél. Mindössze 10, 15 fokra melegszik a levegő, csak keleten lehet ennél egy-két fokkal melegebb.

Kettős fronthatás érvényesül. Előfordulhat fejfájás, a vérnyomás ingadozása. A hőmérséklet a sokéves átlaghoz képest 10 fokkal alacsonyabb lesz, ráadásul a csapadékos, helyenként zavaróan szeles időben több fokkal hidegebbet érezhetünk. A légszennyezettség minimális, a pollenkoncentráció a csapadék következtében jelentősen csökken. Az intenzív csapadék jelentősen rontja a látási- és útviszonyokat. A Dunántúlon viharossá fokozódó szél rontja a gépjárművek menetstabilitását.

Szerdán változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, csak rövid időre süthet ki a nap. Szórványosan fordul elő újabb eső, zápor. Élénk lesz az északnyugati szél. 10, 17 fokra számíthatunk.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütést felhőátvonulások zavarják, elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat. Az északi szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

Pénteken több órára kisüt a nap, de délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként kialakulhat futó zápor. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett főként délután növekednek gomolyfelhők, és helyenként rövid zápor, zivatar alakul ki. Megélénkül az északi szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap jobbára napos idő várható, csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz az északi szél. Kora délután 19, 24 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!