Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 1. 18:24 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Lassan indul az Udvarszínház

Lassan indul az Udvarszínház
Július 16-án William Somerset Maugham: Csodás vagy, Júlia című darabjával indul az Udvarszínház a kecskeméti Katona József Színház szervezésében. 9 előadás, kiváló színművészek, kedvező jegyárak várják az igényes kikapcsolódás iránt érdeklődő közönséget - derült ki a kedden tartott sajtótájékoztatón a Városházán. Íme a részletes program:
UDVARSZÍNHÁZ 2010. július 16-tól augusztus 14-ig, a kecskeméti Katona József Színház szervezésében

 

         július16-án és 17-én, 20.30 óra William Somerset Maugham: Csodás vagy, Júlia

                                      a Katona József Színház és a Karinthy Színház előadása

vígjáték

 

A Színház című regény díszlete a színház, főszereplője egy korosodó, ámde nagyszerű színésznő, aki soha nem volt képes különbséget tenni a valódi és a játszott világ között. Élete úgy telt, mintha az egész egy nagy és hosszan tartó színjáték lenne. Amikor aztán beleszeret egy, a fiával csaknem egykorú fiatalemberbe, majd viszonyt is kezd vele, rádöbben, milyen fájdalmasak tudnak lenni az igazi érzelmek: a szenvedély, a szenvedés, a féltékenység, a düh, a megalázottság, a bosszúvágy.
Maugham férfi létére nagyon jól ábrázolta a női lélek kuszaságát, kiszámíthatatlanságát, megannyi furcsa rezdülését. Esze ágában sincs idealizálni a Nőt. Sőt, talán úgy is tekinthetünk művére mint „leleplező” alkotásra.

Játsszák: SÁRA BERNADETTE, MÁRTON ANDRÁS, ORTH PÉTER, KÉNER GABRIELLA, PÁSZTOR ERZSI, FARKAS ÁDÁM, HAJDÚ MELINDA, KISS JENŐ

Belépődíj: 2.500 Ft

 

         július 23-án, 20.30 óra a Ephraim Kishon: A házasságlevél

a Száguldó Orfeum és a Pécsi Horvát Színház előadása

                                                                       vígjáték

 

Ajala, a fiatal leány, izgatottan készül közelgő esküvőjére. Boldogságához már
csak a házasságlevél hiányzik.Ugyanis a vőlegény, a fantasztikus statisztikus és a kiváló parti, Robert Knoll anyja ragaszkodik a szülők 25 évvel ezelőtti okiratához. A család, leányuk érdekében felforgatja a lakást, de az ominózus papír csak nem akar előkerülni. Hogy miért? Ez a tökéletes meglepetés egy tökéletes komédiában. A darab minden mondata ütős. Nincs világmegváltás és elvont filozofálás, csak a földre szállt humor ölelése.

Játsszák: BESENCZI ÁRPÁD, FEHÉR ANNA, KOVÁCS MIMI/NEMES VANDA, GIELER CSABA, SÁGHY TAMÁS, SZTANKAY ORSOLYA

Belépődíj: 2.500 Ft

július 24-én, 20.30 óra Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli

                   Budapesti Kamaraszínház

vígjáték

 

Játékvezetői öltöző. Pad, öltözőszekrény. Kenőcsszag. Kontaktlencse. Két zászló, egy síp. Sárga lap, piros lap. Illatok. Egy bíró, két partjelző. Múlt, jelen, jövő. Három (két és fél) felvonás: meccs előtt, szünetben, után. Várakozás. Bosszú. Szeretet - ha lehet. Fejfájás. Hová lett a lap? Kié lett a nő? Komédia. Tragédia. Tragikomédia. Vagy amit akartok. Sóska. Sóska. Sóska. Sóska. Élő Szerző Egressy Zoltán Szappan bosszúból kilopja Szomorúszájú zsebéből a sárga lapot, Művész eldugja, és a fut-ballpályán a második félidőben elszabadulnak a nehézkedési erők. Három hősünket azonban ez érdekli a legkevésbé. Az ő személyes meccsük az öltözőben játszódik. Ami egyszerre édes is, sós is, kesernyés is, mint amilyen a sóska sült krumplival, feltét nélkül.

Játsszák: BOZSÓ PÉTER, NEMCSÁK KÁROLY, KARÁCSONYI ZOLTÁN

Belépődíj: 2.000 Ft               

 

július 30-án, 20.30 óra Verebes István: 6 Celeb keres 1 szorzót

Kabaré 24 - Mikroszkóp Színpad

     gúnyrajzok a bulvárvilágból sok zenével

 

Valóban hatással bír Kiszel Tünde szemöldöke a hazai közélet jelenkori állapotára? És Fekete Pákó IQ-hányadosa valóban mérvadó a magyar eszmetörténet személyiségeinek rangsorában? A Mónika-showban feltáruló társadalmi valóság valóban felér a szociálpszichológiai kutatások különféleképpen elemzett környezetrajzaival? Joshi Barath délutánonkénti televíziós szakrendelése  valóban nagy számban eredményesebb, mint a pszichiátriai gondozóhálózat jelenkori kórismeire alapozott kezelések minősége? És végül valóban ilyen és ehhez hasonló jelenségekkel kell nekünk foglalkozni nap, mint nap baráti társaságokban, a körfolyosókon, az utcasarkokon és mindenhol máshol? Válaszolunk rá hat fiatal „szerepjátszása” révén a „6 CELEB KERES EGY SZORZÓT” című zenés kabarénkban.

Játsszák: FÉSŰS NELLY, BALÁZSOVITS EDIT, SCH. HAJNAL ANDREA, ARADI TIBOR, KRISTÓF ISTVÁN, FALVAI ANDRÁS

Belépődíj: 2.500 Ft

          

            július 31-én, 20.30 óra Robert Harling: Nők búra alatt, avagy

                                                                           Acélmagnóliák  

    Száguldó Orfeum

vígjáték

 

A nagysikerű film színpadi változata.

A darab hat nő és három év története. Ehhez remek helyszín egy kisvárosi fodrászüzlet, mert amíg készül  a frizura és alakul a külső, kitárulkozhat a “belső” is. A hölgyek beszélnek, mesélnek, fecsegnek szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról, és szinte észrevétlenül válunk életük, titkaik, sorsaik, vágyaik tanúivá. Az a különös barátságból, hitből, anyaságból font kapocs, amely az ACÉLNÁL is erősebb, és sajátja a női léleknek. Mindez sok bájjal, humorral, egy tartalmas estét kínálva a nézőknek.

Játsszák: IVANCSICS ILONA, HŰVÖSVÖLGYI ILDIKÓ, SÁRA BERNADETTE,

FARKASHÁZI RÉKA, BALÁZS ANDREA, TÓTH JUDIT

Belépődíj: 2.500 Ft

 

         augusztus 6-án, 20.30 óra  Plautus: A hetvenkedő…

a kecskeméti Katona József Színház és a Békésmegyei Jókai Színház közös produkciója

komédia

 

Plautus komédiái a latin irodalom legkorábbi egészben fennmaradt művei. Legtipikusabb figurája az okos rabszolga, aki gazdáját manipulálja. Munkássága sok későbbi színműírónak ötleteket adott, William Shakespeare-nek, Molière-nek. Legismertebb vígjátéka, a hetvenkedő katona is egy átveréssorozat, melyben a gőgös, hetvenkedőt megleckézteti közvetlen környezete, különböző módokon és változatoa eszközökkel. A későbbi vásári komédiákra emlékeztető játék ez, mely igazságot szolgáltat a kisembereknek is.

A békéscsabai színház előadása az 1920-as, '30-as évekbe helyezi a játékot, némafilmszerű elemekkel feldolgozva.

Főszerepben: NEMCSÁK KÁROLY és MÁRTON ANDRÁS

Belépődíj: 2.000 Ft

 

         augusztus 7-én, 20.30 óra  Renee Taylor-Joseph Bologna:

A Bermuda Háromszög botrány - Karinthy Színház

komédia

 

A Bermuda Háromszög az amerikai színpadok kedvelt darabja, talán azért, mert "filozófiai" felfedezése a víg özvegyek temperamentumának és vágyainak bősége, a szex mindenekfelett.

Két özvegyasszonyt a lányaik telepítenek át New Yorkból a napfényes nyugatra a nyugdíjasok közösségébe, ahol találkoznak egy szívtipróval. Mindkét asszony fejét elcsavarja egy találékony  Don Juan, de azok nem tudják egymásról, amit csak a csábító tudhat. Váratlan fordulatok és megejtően romantikus színek bravúros váltogatása közepette a közönség kacag, kacag, még akkor is, amikor sírni lenne kedve. Valóság, mese, humor, irónia, burleszk, blöff - mi kell még a páratlan szórakozáshoz. A Karinthy Színház egyedülálló szereposztásban Ungvári Tamás hitelesített fordításában játssza A Bermuda Háromszög fergeteges komédiáját. 

Játsszák: VOITH ÁGI, ESZETRGÁLYOS CECILIA, KOLTAI RÓBERT, KÉZDY GYÖRGY, TIMKÓ ESZTER, VERTIG TIMEA

Belépődíj: 2.500 Ft

 

augusztus 13-án, 20.30 óra  Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker?    a Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház közös produkciója

 

Egy ablak nélküli bezárt helyiségben öt férfit, öt társadalmi prototípust ismerhetünk meg. Cuki, a sötét betörőfigura, Méltóságos, az ódon eleganciájú úr, K. Müller, a kövérkéskispolgár, Kiss, a szemüveges intellektuel és Márton, a vidéki nép egyszerű fia. Amikor felmegy a függöny, Cuki kezében a „stukker”, ami a darab során körbejár. A recept egyszerű: akinél a fegyver, azé a hatalom.  Természetesen mindannyian ki akarnak jutni, kivéve azt, akinél éppen a revolver van. Vajon meddig tart ez a groteszk lélektani játék, a hatalombirtoklás és az egymásrautaltság abszurd komédiája? Vajon ki tudnak-e törni az elzártságból? Vajon elsül-e a stukker?

Játsszák: KONCZ GÁBOR, NEMCSÁK KÁROLY, MIKÓ ISTVÁN, VICZIÁN OTTÓ,

GYŐRI PÉTER

Belépődíj: 2.500 Ft

 

         augusztus 14-én, 20.30 óra  Szívemben bomba van

kecskeméti Katona József Színház

zenés játék

 

"Életpartnert keresek." Nem XXI. századi vívmány a társkeresés. Több mint 100 éves múltra tekint vissza, a hírdetés jellegét tekintve, hiszen Házasságközvetítők már a reneszánszban is voltak. Szerteágazó műfaj ez, mely egyben korlenyomat.

A Szívemben bomba van, ezekből az apróhírdetésekből merít, 1920-tól egészen az 1960-as évekig. Hallhatjuk, ki mennyire merész, szemérmes, kacér, vagy éppen elkeseredett és – természetesen - pártalan. Ahogy az egyik hírdető írja: életegyüttesre hív.

A felhívások mellé, természetesen párosítottuk a zenéket is, méghozzá a legismertebb "szerelmes vallomásokat". Eismann Mihálytól egészen az Illés együttesig, a Haccacárétól a Még fáj minden csókig. Zenés szerelmi társkereső, amely mögött szépen elvonulnak az évek, 1920, 1930, 1945, 1949, 1953, 1963 és a többi. Életlátkép a zene tükrében.

Játsszák: CSOMBOR TERÉZ, MAGYAR ÉVA, HORVÁTH ERIKA, KÁROLY KATI,

PÁL ATTILA, SIRKÓ LÁSZLÓ, SZOKOLAI PÉTER, ARADI IMRE

Belépődíj: 2.000 Ft

 

 

A jegyek megvásárolhatók a

SZÍNHÁZ SZERVEZÉSI- ÉS JEGYIRODÁJÁBAN:

Kecskemét, Katona József tér 5. Telefon: 76/501-174, 501-177

 

Az interticket jegyirodáiban, illetve előadás előtt 1 órával a helyszínen!

 

További jegyértékesítő helyek:

IBUSZ Utazási Iroda
Kecskemét Korona u. 2.
Malom Központ. I. emelet

Tourinform Kecskemét
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

OTP Travel Kft.
6000 Kecskemét, Szabadság tér 5.

Kunság Tours Kft.

6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 5.

Líra Könyv- és Zeneszalon

6000 Kecskemét, Hornyik J. krt. 2.

Piroska Tours Kft

6000 Kecskemét, Szabadság tér 2.

(a városházával szemben)

Neckermann Utazási Iroda

6000 Kecskemét, Szabadság tér 5/a

 

Támogatók: Kecskemét Város Önkormányzata, Univer, P & P

Kövessen minket a Facebookon is!