Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 7. 05:36 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Nyárias idő várható, egyre melegebb lesz

Nyárias idő várható, egyre melegebb lesz
Hétfőn a sok napsütést északon és a Dunántúlon időnként gomolyfelhők zavarják meg. Délután északnyugaton helyenként előfordulhat futó zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. Általában mérsékelt lesz a déli szél. Kora délután 25, 29 fok várható.

Gyenge melegfronti hatás érvényesül. A porszint és a pollenkoncentráció kissé növekszik. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között extrém magas, védekezés nélkül ne tartózkodjunk huzamos ideig a szabadban! Száraz utakra, általában kedvező feltételekre készülhetünk. Legfeljebb északnyugaton lehet helyenként zápor, zivatar. Az erős napsütés azonban időnként jelentősen rontja a látási viszonyokat. A gépjárművek utastere gyorsan felhevül, ne hagyjanak állatot, gyermeket az autóban! A hajnalban kelőknek még szükségük lehet pulóverre, 8 óra után azonban már nyáriasan öltözhetünk. A világos színű, természetes alapú öltözék jobban véd a napsütés és a meleg ellen. Érdemes napszemüveggel és kalappal vagy kendővel felkészülni.

Kedden meleg, nyári idő lesz több-kevesebb napsütéssel. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből délután főként az északi területeken elszórtan záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Mérsékelt lesz a déli szél. 25, 30 fokra melegszik a levegő.

Szerdán fülledt nyári idő várható. A sok napsütést követően átmenetileg gomolyfelhők jelennek meg az égen, de csak elvétve frissíti rövid zápor, zivatar a levegőt. Megélénkül a déli szél. 27, 32 fokra számíthatunk.

Csütörtökön kánikula várható. A sok napsütést átmeneti kisebb felhősödés zavarhatja meg. Élénk lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Pénteken folytatódik a hőség. A többórás napsütést átmenetileg kisebb felhősödés zavarhatja meg. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Szombaton folytatódik a rendkívül meleg idő sok napsütéssel. Mérsékelt lesz a déli szél. 30, 35 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!