Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 9. 15:21

Dombóvári szerzők a könyvhéten

A 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok alkalmából két dombóvári szerző is bemutatkozott Kecskeméten. A Katona József Könyvtárban Dr. Fűzi László irodalomtörténész, a Forrás c. folyóirat főszerkesztője mutatta be Bordi Zsuzsanna és dr. Kriston Vízi József család- és gyermekbarát összeállítását.

"A furfangos komák históriái és más mesék" című népmese-válogatást a „hírös város” és Bács-Kiskun megye egyik legrangosabb civil szervezete: a Porta s annak kiadója gondozta. A 19. század második felében működött és munkásságát kiteljesítő Dékány Ráfael (1828-1995) orvosdoktor, reáliskolai igazgató, szerkesztő, tankönyvszerző terjedelmes kéziratát fedezte fel és gondozza a Dombóvárhoz kötődő tanár-múzeológus házaspár. Az elsősorban a 6-10 éves korosztály olvasmány-élményeinek elmélyítését szolgáló csonkítatlan tizenegy fordulatos mese az esti s hétvégi olvasgatás, szövegértés és élményszerű felfedezés lehetőségét nyújtja. A könyv a [email protected] e-mail levelezőn rendelhető meg jelenleg.
A számos együttműködő révén kiadott mű minden eladott példányának árából a kiadó és a szerzők 200,- ft-ot átadnak a Karol Wojtyla Barátság Központ Ceferino gyermekeinek (www.wojtyla.hu).
 


Dr. Kriston Vízi József és Bordi Zsuzsanna

Kövessen minket a Facebookon is!