Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 10. 05:31 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Folytatódik a kánikula

Folytatódik a kánikula
Csütörtökön is marad a napos, meleg, nyári idő. Országszerte többórás napsütésre készülhetünk, amit csak nyugaton és a középső megyékben zavar felhősödés. Tovább melegszik a levegő, a hétvégén 35 fok fölötti hőmérsékletek is előfordulnak.

Csütörtökön is marad a száraz, napos, nyári idő. Délelőtt a többórás napsütést inkább csak a nyugati megyékben zavarja kisebb felhősödés. Délután is szikrázó napsütésre készülhetünk, a nyugati és középső megyékben időnként felhőktakarják el a napot. Kánikula lesz az országban. Megerősödik a déli szél. 29, 34 fokra számíthatunk.

A folytatásban is marad a melegfronti hatás, a frontra érzékenyeknél fejfájás, koncentrációs nehézség, ingerlékenység jelentkezhet. Már a kora reggeli órákban is kellemes lesz a hőmérséklet, így a korán kelőknek sem lesz már szükségük pulóverre. Továbbra is erős lesz a UV sugárzás, ezért naptej, kalap és napszemüveg nélkül ne tartozkodjanak sokáig a tűző napon. Általában kedvezőek lesznek az utazási feltételek, de az erős napsütés zavaró lehet. Az utastér gyorsan felforrrósodik, ezért ne hagyjunk kisgyermeket, de állatot sem őrizetlenül az autóban!

Pénteken tovább melegszik a levegő, ismét alig lesz felhő az égen, és sok napsütésre lehet számítani. Élénk lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul.

Szombaton a nap nagy részében kevés felhő lesz az égen, sokat süt a nap. Majd a nyugati megyékben erőteljesen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. A déli szél élénk lesz. 32, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Néhol egy-egy intenzív zivatargóc is előfordul átmeneti szélvihar kíséretében. Élénk lesz az északnyugati szél. 28, 33 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn aváltozóan felhő lesz az ég, a többórás napsütés mellett a megnövekvő gomoly felhőzet mellett szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 32 fok között alakul.

Kedden gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé, főként a nyugati és északi megyékben alakulnak ki záporok, zivatarok. Egy-egy heves zivatart jégeső, felhőszakadás, szélvihar kísér. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 26, 33 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!