Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 10. 16:26

Fiatalok a környezet védelméért

A Budapesti Történeti Múzeum adott helyszínt a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) által kiírt „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért 2010.” című képzőművészeti pályázat ünnepélyes díjátadójának és a munkákból készült kiállítás megnyitójának a közelmúltban.

A 8-18 éves fiatal pályázóknak azt kellett írásban vagy képzőművészeti alkotáson bemutatniuk, hogy melyik nevezetes épületre, emlékműre, szoborra, népi emlékre, síremlékre, épített vagy természeti értékre a legbüszkébbek a lakóhelyükön, illetve melyik az a régi tárgy, megőrzésre érdemes ipartörténeti vagy közlekedési emlék közvetlen környezetükben, amelyet jó lenne, ha mások is megismernének.

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület helyi felhívására városunkból a Katedra Művészeti Szakközépiskola 12 tanulója küldte be munkáját. Volt közöttük fotó, festmény, grafika, illetve ezeknek a technikáknak ötvözete is. A zsűri 10 diáknak adott át különdíjat. A többieknek a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke, Király József ünnepélyes keretek között nyújtott át elismerést.

Ezúton is gratulálunk a résztvevő diákoknak! Név szerint: Nagy Ildikó, Varga Enikő, Hornok Dávid, Szigetvári László, Horváth Henrietta, Pálfi Nikoletta, Márton Boglárka, Kis Szilvia Aliz, Furda Vanda, Kovács Kitti, Pászti-Tóth Enikő, Csaba Henrietta tanulóknak, és felkészítőiknek: Sebők Kata és Lukács Gyöngyi művész tanároknak.

Az elkészült munkákkal minden remény szerint sikerül elérni az egyesület egyik fontos célját: minél fiatalabb korban felhívni a figyelmet az építészeti és természeti környezet értékeire és azok védelmére.

Kövessen minket a Facebookon is!