Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 15. 07:36 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain hétfőn 1 súlyos sérüléses, 1 könnyű sérüléses és 5 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 1 vezetői engedély került bevonásra.

Hétfőn délelőtt elloptak egy Kecskemét, Kisfaludy utcában parkoló, KYD-512 forgalmi rendszámú, Ford Fusion típusú személygépkocsit, melynek értéke kb.: 1.980.000,-Ft.  

Ismeretlen tettes tegnap este a Kecskemét, Izsáki úton lévő parkolóban, kerékcsere közben, egy nyitott Mercedes Vito típusú gépkocsiból ellopott egy táskát. A táskában nootebook, 2 db. pendrive, 1 db. mobil internetes egység, személyes és céges iratok, a gépkocsi pótkulcsa, illetve 1.000.000,-Ft. készpénz volt. A sértett korábban a gépkocsival a Kecskemét, Izsáki úton lévő áruháznál parkolt. Onnan történő elindulásakor észlelte a defektet. A defektes keréken kb. 10 cm-es vágás van, így feltehetően azt az áruháznál vágták ki szándékosan. A lopással okozott kár kb. 1.200.000,-Ft., a rongálási kár kb. 30.000,-Ft.

Egy 42 éves kiskőrösi férfi tett feljelentést egy 25 éves kecskeméti lakos ellen, aki egy kiskőrösi telephely őrzésével volt megbízva. A férfi szombaton délután a telephelyről saját kulcsával ellopta az ott lévő Suzuki Swift típusú személygépkocsit, ami kb. 350.000,-Ft. értékű. A gépkocsit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság illetékességi területén összetörve megtalálták.   

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt őrizetbe vett egy 28 éves kiskunfélegyházi lakost. A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 10-én este felé egy kiskunfélegyházi áruházból különféle édességeket lopott el bevásárlókosárral együtt, összesen 26.342,-Ft. értékben. Ezt észlelte az áruház üzletvezető helyettese, aki az áruház biztonsági őrével utána futott. Miután utolérték, a kosarat megfogták, a férfi ekkor a kosár, illetve az édességek megtartása végett, az üzletvezető helyettest egy alkalommal hason ütötte, majd a helyszínről elmenekült.

Eljárás indult 3 szerb állampolgár ellen, akik tegnap Csikéria külterületén, a horgásztó melletti területen kerültek igazoltatásra. Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Meghallgatásuk során a tiltott határátlépés elkövetését elismerték. A Kiskunhalasi Őrzött Szálláson kerültek elhelyezésre idegenrendészeti őrizetbe.

Tompa Közúti Határátkelőhely belépő terminálja melletti erdős részen fogtak el kollegáink tegnap, a stabil hőkamera jelzése alapján 3 felnőtt, 1 gyermek és 1 fiatalkorú afgán állampolgárt, akik illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt. Menekült státusz iránti kérelmet nyújtottak be, a szegedi BÁH DARI-hoz kerültek elszállításra.

Tiltott határátlépést követett el még 1 pakisztáni és 2 afgán állampolgár is, ők idegenrendészeti őrizetbe kerültek a BKMRFK Kiskunhalasi Őrzött Szállásán.

Kövessen minket a Facebookon is!