Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 16. 05:56 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Ismétlődő eső, záporok, zivatarok várhatók

Ismétlődő eső, záporok, zivatarok várhatók
Ma borús idő lesz, sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, délen és nyugaton heves zivatar. 10 fokos hőmérséklet-különbség alakul ki az országban. Csütörtökön és pénteken szárazabb időnk lesz, majd szombattól ismét csapadékosra fordul az idő.

Ma általában erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé alakul ki ismétlődő eső, zápor, délen akár felhőszakadással, jégesővel kísért zivatarok is. Estefelé csökken a csapadékhajlam, és délen szakadozni kezd a felhőzet is. Többfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél, zivatarokban pedig viharos (70-90 km/órás) széllökések is lehetnek. Északnyugaton csupán 20 fok közelében alakul a csúcshőmérséklet, míg délkeleten 30 fokig melegszik a levegő.

Kettős fronthatás okozhat fejfájást, vérnyomás-ingadozást. A keleti és délkeleti országrészben folytatódik a fülledt meleg idő. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Borongós idő várható többfelé ismétlődő záporokkal, zivatarokkal. A csapadékos idő reumás panaszokat válthat ki. A vizes utakon több 10 méterrel megnő a féktáv, zivatarok környezetében erős-viharos széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Az UV sugárzás jelentősen mérséklődik, csak a déli, délkeleti megyékben lesz számottevő. A középső és keleti megyékben nyáriasan öltözhetünk, míg a Dunántúl északi részén szükség lehet pulóverre, vékony kabátra. Az esernyőt ne hagyjuk otthon.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, csak időnként növekszik meg erősebben a felhőzet. Legfeljebb a nyugati hatászélen alakul ki egy-egy zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a keleties szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 29 fok között alakul.

Pénteken a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Megélénkül a délnyugati szél. Kora délután 23, 28 fok várható.

Szombaton
gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, és sokfelé alakul ki zápor, zivatar. Jégesővel, felhőszakadással kísért heves zivatarok is többfelé várhatók. Az északnyugati szél élénk lesz. 21, 26 fokra számíthatunk.

Vasárnap
a gyakran erősen felhős, borult ég mellett többfelé, de főként keleten várható záporeső, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Hétfőn eleinte erősen felhős, borult lesz az ég, országszerte várható eső, zápor, délután aztán szakadozni kezd a felhőzet. Megerősödik az északi szél. Kora délután 16, 21 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!