Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 20. 08:27 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Intenzív csapadékzóna érkezik

Intenzív csapadékzóna érkezik
Ma borongós idő lesz, sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A folytatásban csak lassan javul az idő, a hét elején a szél is megerősödik. Az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Ma túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég, de rövid időszakokra felszakadozhat a felhőzet. Sokfelé várható ismétlődő eső, záporeső, zivatar. Heves zivatarok is egyre többfelé alakulhatnak ki a nap folyamán. Többfelé hullhat nagy mennyiségű csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél, máshol mérsékelt marad a déli, délkeleti áramlás. Zivatarokban viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között alakul, de a nyugati határszélen egy-két fokkal ez alatt marad a hőmérséklet.

Kettős fronthatás érvényesül. Fejfájás, álmatlanság, ingerlékenység jelentkezhet. A borús, csapadékos időben lehangoltnak érezhetjük magunkat. A csapadékos időben a légszennyezettség alacsony, a pollenkoncentráció csökken. A közlekedést vizes, csúszós utak nehezítik, ezért több 10 méterrel megnő a féktávolság. Intenzív záporok, zivatarok környezetében erősen korlátozódnak a látásviszonyok, illetve viharos szél csökkentheti a menetstabilitást. Helyenként felhőszakadást követően vízátfolyások alakulhatnak ki.

Hétfőn általában erősen felhős, borult lesz az ég, de keleten eleinte átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Újabb kiadós csapadékra készülhetünk. Sokfelé várható eső, záporeső, a középső és keleti megyékben heves zivatar. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 18, 25 fok várható.

Kedden
keleten időnként már felszakadozik a felhőzet, nyugaton még többnyire erősen felhős, borult marad az idő. Továbbra is többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon újabb kiadós csapadékra van kilátás. A középső és keleti megyékben már inkább csak szórványosan várható csapadék, de északkelet egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél erős lesz. 16, 22 fokra számíthatunk.

Szerdán folytatódik a borongós, csapadékos idő, ismét többfelé várható eső, záporeső, keleten helyenként zivatar. Helyenként azonban felszakadozhat a felhőzet. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Csütörtökön
a többször erősen megnövekvő felhőzetből többfelé várható eső, zápor, keleten heves zivatar. A nyugati szél élénk lesz. Kora délután 19, 24 fok várható.

Pénteken
a változóan, többször erősen felhős időben az ország keleti felében többfelé várható eső, zápor. Heves zivatarok is előfordulhatnak. Élénk lesz az északnyugati szél. 19, 24 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!