Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 24. 04:58 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Nyári záporok mellett melegszik az idő

Nyári záporok mellett melegszik az idő
Csütörtökön országszerte több órás napsütés várható, amit csak gomolyfelhők zavarnak. Északkeleten, keleten időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és itt egy-egy futó zápor is kialakulhat. Élénk lesz az északnyugati szél, helyenként egy-egy erősebb széllökés is előfordulhat. Kora délután 20, 25 fok várható.

Fronthatás nem érvényesül. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A napos, melegedő idő kedvezően hat a közérzetre, töltsünk egy kis időt a szabadban. Az idő kedvez például a vitorlázásnak. A szélre érzékenyek szédülést, fejfájást még tapasztalhatnak. Az utakon alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, de a napsütés időnként elvakíthatja a vezetőt. A Dunántúlon erős széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Az UV sugárzás 11 és 15 között nagyon erős lesz, viseljünk napszemüveget, használjunk naptejet, mert 20-25 perc alatt leéghetünk. A pollenkoncentráció emelkedik.

Pénteken a többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a  gomolyfelhőzet. Főként a déli és nyugati megyékben alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok. Élénk lesz az északnyugati szél. 20, 25 fokra számíthatunk.

Szombaton
délelőtt alig lesz felhő az égen, majd megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok fordulnak elő. A Dunántúlon heves zivatarok lehetnek. Az északnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Vasárnap
többnyire kevés felhő lesz az égen, de helyenként erősebben megnövekszik  a gomolyfelhőzet, amiből egy-egy futó zápor is kialakulhat. Élénk lesz az északkeleti szél. Kora délután 23, 28 fok várható.

Hétfőn
felhő is alig lesz az égen, többórás napsütés melegíti a levegőt. Az északi szél élénk lesz. 23, 28 fokra számíthatunk.

Kedden túlnyomóan napos idő várható, csak helyenként növekszik meg a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de egy-egy zápor nem kizárt. Élénk lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!