Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 29. 17:53 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Új adás-vételi nyomtatványok lépnek életbe júliustól

Új adás-vételi nyomtatványok lépnek életbe júliustól
Júliustól nem használhatóak a régi típusú adás-vételi formanyomtatványok, így azokat az Okmányiroda sem fogadhatja el. Az újakon már sokkal részletesebben fel kell tüntetni például a gépjármű, illetve annak eladójának és vevőjének adatait.

2010 januárjában hatályba lépett egy kormányrendelet, amely jelentősen módosítja a gépjármű adás-vételi szerződések, illetve az üzembentartói megállapodások kötelező tartalmi elemeit.

Tartalmaznia kell az új típusú szerződéseknek a felek, illetve a gépjármű adatain kívül: a szerződés hatálybalépésének napját, a gépjármű birtokbaadásának napját, az okmányok sorszámát, illetve átadásának, átvételének helyét és idejét, azt, hogy a szerződés ingyenes, vagy visszterhes volt, illetve olyan nyilatkozatokat, hogy a felek tisztában vannak a szerződés joghatásaival, illetve azzal, hogy kötelezettségük van az okmányiroda felé a bejelentéssel kapcsolatban - fogalmazott Dr. Weninger András az okmányiroda vezetője.

Júliustól az eladónak is bejelentési kötelessége van: szerződés megkötését követően öt napja van erre. Július elsejétől kérik az ügyfeleket, hogy a régi adás-vételi formanyomtatványokat ne használják, mert azt nem tudják az okmányirodában elfogadni. Az új formátumot bármely nyomtatványboltban meg lehet venni, de a kecskemet.hu internetes oldalon is megtalálható. Személyesen érdeklődni a Rákóczi úti Okmányiroda közlekedésigazgatási információs pultjánál lehet.

Kövessen minket a Facebookon is!