Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 1. 09:58 | Szerző/forrás: kecskemetitv

4 nap múlva Csiperó

4 nap múlva Csiperó
Még a főtér is átváltozik majd a Csiperó zárónapján, ám, hogy hogyan az még titok. Egyebek mellett erre is fény derült a szerdai sajtótájékoztatón. De megtudhattuk, hogy idén is tűzijátékkal köszöntik a gyermekeket, valamint, hogy ebben az évben a Magyar Nemzeti Múzeumtól egy eredeti Szent Korona másolat érkezik városunkba. Sőt, az ilyenkor megszokott Adj vért gyermekeinkért! elnevezésű rendezvényen már külföldiek is adhatnak vért ettől az évtől.

A szerdai sajtótájékoztató során kiderült: minden sínen van már, 4 nap múlva kezdetét veheti a 9 napos ünnepségsorozat, a 11. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó.

Úgy néz ki, hogy felkészültünk. A legfontosabb, hogy jönnek a gyerekek, a programok készen állnak. Reményeink szerint jó idő lesz. Az anyagi és tárgyi feltételek rendelkezésre állnak és úgy gondolom, hogy a tudás és a tapasztalat is megvan, hogy egy nagyon sikeres gyermekfesztivál legyen – fogalmazott dr. Zombor Gábor polgármester.

Sajnos a válság miatt több csoport, így például egy Finn és egy Holland sem tud eljönni a fesztiválra, de Izrael csapata sem érkezik meg hozzánk. Természetesen a rendezvény nem csak az abban résztvevőket érinti, hanem Kecskemét egész lakosságát is. Ilyenkor az egész város rázúdítja szeretetét a hozzánk érkező gyermekekre. Az ő szórakozásukat szolgálja majd az a tűzijáték, amely a fesztivál zárónapján kápráztatja el közönségét. Farkas Gábor, fesztiváligazgató elmondta: három indok szól amellett, hogy az idén se maradjon el. Egyrészt az, hogy közel 2000 külföldi gyermek búcsúját tehetik szebbé vele.

Nagyon sok olyan gyerek jön Európa, vagy a környező országok olyan részéről, hogy életében nem látott még tűzijátékot és sajnos egy részének igen komoly esélye van arra, hogy nem is fog. Hát miért ne adjunk neki egy olyan életre szóló élményt, amit a saját fiának is fog emlegetni – mondta el Farkas Gábor az Európa Jövője Egyesület elnöke.

Emellett a tűzijáték árát az egyesület nem ajánlhatja fel jótékonysági célra, mivel rendezvényszervezésre kapták és nem tudnák más címen elszámolni. Egyébként a fesztivál költségeinek 1%-át sem teszi ki az összeg.

Kövessen minket a Facebookon is!