Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 7. 15:37

A LENGYEL TESTVÉREK CSÁRDÁSOZTAK: KIS-CSIPERÓ PARTY a WOJTYLA TÉREN

Képgaléria
A LENGYEL TESTVÉREK CSÁRDÁSOZTAK: KIS-CSIPERÓ PARTY a WOJTYLA TÉREN
Mintegy másfélszáz kisdiák éneke, tánca, jókedve teremtett igazi csiperós hangulatot kedden este a WOJTYLA-téren, a nagy pápáról elnevezett szociális és közművelődési intézmény szomszédságában és rendezésében. A mini-fesztivál igazi lengyel-magyar találkozó volt. A Piroska Táncegyüttes Poznanból érkezett - a tiszakécskei vendéglátóiknak köszönhetően. A műsorhoz kapcsolódó másik két csoport pedig - az újvidékiek és a dunavecseiek - a Porta Közösségek Szövetsége vendégei. Ismerkedő, barátkozó találkozó volt ez, amely - éppen a remek produkciókkal föllépő vendégeknek köszönhetően - kitűnően sikerült és emlékezetes élményt kínált részvevőknek, nézőknek egyaránt.

Multi-kultúrális  program volt. A poznani közösség  polonézt és csárdást lépett. Az újvidéki magyar testvérek  népi-gyermek játék-dramaturgiákat elevenítettek meg. A dunavecsei diák-otthon növendékei cigány-tánc földolgozásokkal léptek a nagyérdemű elé.

A rendezvény táncos óráját követően a vendégek megtekintették a lengyel-magyar nyelvű kiállítást a Wojtyla Ház Pintér-termében, amely a lengyel-magyar barátság történetét dolgozta föl. Ezt követően Nagy Mihályné - aki maga is lengyel származású - valamint a Hamiló pékség, a Bácszöldért, és a Ferences Imaközösség látta vendégűl a másfélszáz kimerült és boldog fiatalt.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház