Július 23. kedd, Lenke
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Napi Evangélium - „Ha Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már régen bűnbánatot tartottak volna.\"
Hírek, események 2010. július 13. 10:38 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi Evangélium - „Ha Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már régen bűnbánatot tartottak volna.\"

Képgaléria
Napi Evangélium - „Ha Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már régen bűnbánatot tartottak volna."
Jézus egyszer így korholta azokat a városokat, amelyekben a legtöbb csodát tette, és mégsem tartottak bűnbánatot: Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már régen bűnbánatot tartottak volna, szőrzsákba öltözve és hamuba ülve. Mondom nektek: Tirusz és Szidon városának tűrhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint nektek. És te, Kafarnaum! Azt hiszed, az égig emelkedel? A pokolba süllyedsz. Ha Szodomában történtek volna a nálatok történt csodák, mind a mai napig fennállna. Azt mondom nektek: Szodoma földjének tűrhetőbb sorsa lesz az utolsó ítélet napján, mint neked, Kafarnaum. Mt 11,20-24

Elmélkedés:

Jézus figyelmeztetései és felszólítása a bűnbánatra az említett városoknak, pontosabban azok lakóinak szólnak. Ha ugyanis nem tartanak bűnbánatot, a végső időkben ítéletre számíthatnak. A többi városok lakóihoz hasonlóan ők is bizonyára szívesen fogadták, amikor betegeiket meggyógyította Jézus, de azt már kevésbé hallgatták szívesen, amikor megtérésükről volt szó. A bűnbánat Jézus igehirdetésének központi témája. Ezzel kezdi nyilvános működését a nép körében, s később is többször hirdeti: „Térjetek meg és higgyetek az evangéliumban”. A missziós útra induló apostoloknak is azt köti lelkére, hogy a megtérést hirdessék mindenkinek. Vajon mi meghalljuk-e a mi Urunk bűnbánatra szólító szavát? 
© Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány