Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 14. 18:06 | Szerző/forrás: baon.hu

Leáldozott a strandtolvajoknak?

Leáldozott a strandtolvajoknak?
A rendőrség szerint már egyáltalán nem jellemző a strandokon való tolvajlás megyénkben. Eddig Kecskeméten is csak pár őrizetlenül hagyott táskát emeltek el a szarkák – bár a fürdési szezon is csak most indul be igazán.

Igencsak bosszantó, mikor a hűsítő lubickolás, úszás után a partra kimászó fürdőző nem találja pénztárcáját, mobilját, netalán fényképezőgépét a csomagjában. Úgy tűnik, idén nyáron már nem kell túlzottan tartani ilyen kellemetlen meglepetésektől: a rendőrség szerint gyakorlatilag eltűntek a strandokról a tolvajok. Persze az óvatosság soha nem árt, főleg, ha a tömegben lépni is alig lehet...

– Az ilyen jellegű bűncselekmények idén egyáltalán nem tömegesek és jellemzőek. Összesen négy-öt lopás történt a kecskeméti strandon, készpénz és mobiltelefon tűnt el az óvatlan vendégektől – tudtuk meg Nyíkos Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. Hozzátette: a kedvező tendencia nemcsak a megyeszékhelyre, hanem általában egész Bács-Kiskunra igaz.

– Évek óta fokozott figyelmet fordítunk a fürdőkben elkövetett lopások visszaszorítására, ebben együttműködünk a strandok biztonsági szolgálatával. Civil ruhás rendőrök illetve nyomozók is igyekeznek kiszűrni a potenciális bűnözőket, és figyelnek a fürdők előtt parkoló autókra is – sorolta a sajtószóvivő az indokokat, véleményük szerint minek köszönhető a lopások csökkenése. Mindezek ellenére felhívta a figyelmet arra is: továbbra sem célszerű őrizetlenül és szembetűnő helyen hagyni a pénztárcát, mobilt vagy karórát a parton, hiszen könnyen felkaphatják. Már az is megnehezíti a szarkák dolgát, ha az értékeket egy törülközővel beborítjuk.

– Hál’ istennek nem sok lopás történt nálunk idén, összesen három-négy alkalommal emeltek el pokrócról táskát – erősítette meg a jó híreket Nagy József, a kecskeméti élményfürdő és csúszdapark vezetője. Ugyanakkor hozzátette: valószínűleg a rossz idő nem kedvezett a tolvajoknak. Hiszen csak ezután lesz tartós meleg és napsütés, illetve ezzel együtt tömeg – sokaságban pedig gyakrabban történik lopás. Persze igyekeznek ezeket megelőzni, a biztonsági szolgálat mellett a fürdő munkatársai is figyelik a gyanús egyéneket.

Kövessen minket a Facebookon is!