Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 14. 19:35

Kézműves portékák

Kézműves portékák
Kézműves bemutatóterem várja a Kecskemétre látogatókat és az igényes, művészi színvonalú ajándéktárgyat kereső helybélieket ma már, a főtérnek az Alföld Áruház felé eső szegletében. A valamikor utazási irodaként működő, majd sok évig zárva tartó aprócska épületet a Kecskeméti Városszépítő Egyesület bocsátotta a turista szezonra ingyenesen az Ipartestület rendelkezésére, amely Tarapcsik Sándor könyvkötő mesterre bízta, hogy töltse meg tartalommal a jobb sorsra érdemes épületet. Az alapgondolat az volt, hogy kitöltik azt a hiányt, ami a látogatókban ébredhet, amikor igényes és megfizethető emléktárgyat szeretnének vásárolni a belvárosban.

A berendezett kézműves bemutatóterem maradéktalanul beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tarapcsik Sándor Holtság Károly üvegfestővel, Lovász Ibolya népi iparművésszel, ifj. Polyák Imre késes iparművész, Megyesi Andrea keramikussal, Zaletnyikné Almási Mária riseliőssel és Zrínyi István mézes figura készítővel zsűrizett, kézzel készített termékeit kínálják itt ma már. Akár már néhány száz forintért igényes ajándéktárgyat választhat a vásárló, de a betérő turista minden nap más és más iparművész munkájába is betekintést nyerhet.   

- A kínálatot úgy állítottuk össze, hogy minden egyes kiállított darab művészi színvonalat képviseljen, egy-egy kiemelkedő kézműves tevékenységet folytató helyi mesterember keze nyomát dicsérve. Célunk, hogy a Kecskeméten és környékén élő kézművesek, iparművészek munkáját reprezentáljuk, és a város jó hírét öregbítsük – mondta el Tarapcsik Sándor.

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület egyelőre augusztus 31-éig bocsátotta az Ipartestület rendelkezésére az épületet. Amennyiben a kezdeményezés találkozik a vásárlók és érdeklődők szimpátiájával, úgy a karácsonyi vásár idejére is szeretnék nyitva tartani a bemutatótermet. Addig is a nyár végéig naponta – szombaton és vasárnap is – 9-től 17 óráig várják a látogatókat.

Kövessen minket a Facebookon is!