Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 19. 06:03 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Csak átmeneti enyhülést hozott a hidegfront

Csak átmeneti enyhülést hozott a hidegfront
A hidegfront némi felfrissülést hozott, de a hét elejétől fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, és szerdától visszatér a kánikula. Fülledt lesz az idő, főleg a keleti és a középső országrészben szórványosan várható zápor, zivatar.

Hétfőn a néhány órás napsütést követően keleten és a középső megyékben gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan várhatók záporok, helyenként zivatarok. A Dunántúlon a változó felhőzetből csak néhol fordul elő átfutó záporeső. Megélénkül, eleinte helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül a légkörben. A helyenként erős szél miatt főként a nyugati megyékben élőknél a reumatikus fájdalmak erősödhetnek. A keleti országrészben is panaszokat okozhat a változékony, fülledt idő. Az élénk légmozgás hatására minimális a légszennyezettség. Az átvonuló záporok, zivatarok miatt többfelé vizesek lesznek az utak, ezeken a helyeken növekvő féktávolsággal érdemes számolni, és zivatarokban hirtelen változhat a látástávolság. A Dunántúlon erős oldalszéllel is találkozhatnak a gépjárművezetők. Az UV sugárzás a napos időszakok alatt erős lesz. Az esernyőre, az esőkabátra föleg a középső és a keleti megyékben lehet szükség.

Kedden a többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a keleti és a középső országrészben elszórtan várható zápor, zivatar. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. Kora délután 29, 34 fok várható.

Szerdán a sok napsütés mellett időnként gomolyfelhők képződnek, északon és keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Mérsékelt lesz a déli szél. 30, 35 fokra számíthatunk.

Csütörtökön sok napsütés várható, inkább csak az északkeleti országrészben növekszik meg időnként a gomolyfelhőzet, és itt fordul elő futó zápor, esetleg zivatar. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul.

Pénteken délelőtt jobbára napos időre van kilátás, csak kevés felhő lesz az égen. Késő délután hidegfront érkezik, hatására ekkor nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan záporok, heves zivatarok alakulhatnak ki. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 31, 36 fok várható.

Szombaton keleten még jobbára erősen felhős lesz az ég, és szórványosan fordulnak elő záporok, zivatarok. a Dunántúlon ugyanakkor kevés felhő lesz az égen, és csapadék már nem valószínű. Erős lesz az északnyugati szél. 23, 28 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!