Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 20. 10:15 | Szerző/forrás: www.fn.hu

Szombaton jön a várva várt lehülés?

Szombaton jön a várva várt lehülés?
A sok napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan záporok, zivatarok is kialakulnak, néhol felhőszakadás is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 27, 32, este 21, 26 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Az egyre melegebb és fülledtebb levegőben szédülés, fáradékonyság, fejfájás, rossz közérzet léphet fel, csökken a koncentráló képességünk is.

Hosszabb távon túlnyomóan napos időre van kilátás nappali gomolyfelhő-képződéssel, amelyekből eleinte és inkább csak keleten, északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Szombaton hidegfront érkezése valószínű, ekkor többfelé számíthatunk csapadékra. Jelentős mennyiségű eső (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán várható.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 16, 21, később 18, 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30, 36 fok között várható, de szombaton északnyugaton már hűvösebb idő valószínű.

Kövessen minket a Facebookon is!