Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 21. 05:30 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hétköznap kánikula, hétvégén lehűlés

Hétköznap kánikula, hétvégén lehűlés
Péntekig egyre forróbb lesz az idő, az ANTSZ szerdától elrendelte a másodfokú hőségriasztást. Hétvégén azonban egy hidegfront érkezik.

Szerdán országos kánikulára készülhetünk. A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják meg, néhol egy-egy nyári zápor, zivatar frissíti fel átmenetileg a levegőt. A Dunántúlon megélénkül a délnyugati szél. 30, 34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Egyre melegebb levegő érkezik hazánk fölé, de markáns melegfrontról nem beszélhetünk. A légszennyezettség növekedésnek indul, de még mindig tisztának mondható a levegő még a belvárosokban is. Jelenleg erősen allergén pollen nincs jelen a levegőben. A nagy melegben fontos a rendszeres folyadék-utánpótlás. A közlekedésben reggel és naplemente előtt zavaró lehet a szembe sütő nap, erősen korlátozza a látási viszonyokat.

Csütörtökön folytatódik a hőség. A napsütés lesz túlsúlyban. Gomolyfelhők elsősorban keleten tornyosulnak, és főként ott fordulhat elő elszórt jelleggel rövid nyári zápor, zivatar. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 35 fok között alakul.

Pénteken tetőzik a hőhullám. A forró időben felhő is alig lesz az égen. A déli szél élénk lesz. Kora délután 32, 37 fok várható.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett egy átvonuló hidegfront okoz elszórtan záport, zivatar. A Tiszántúlon eleinte folytatódik a kánikula. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 23, 32 fokra számíthatunk.

Vasárnap friss, szeles idő várható. A néhány órás napsütést felhőátvonulások szakítják meg. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Hétfőn a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet. A keleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 24, 29 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!