Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 21. 07:48 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 1 halálos 3 könnyű sérüléssel járó, valamint 5 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. 1 esetben került sor ittas vezetővel szembeni rendőri intézkedésre.

Kedden 12:23 óra körüli időpontban Kiskunfélegyháza külterületén található közút-vasút vonal szintbeli kereszteződésénél található fénysorompóval biztosított vasúti átkelőhelyhez érkezett egy 30 éves kunszállási férfi, az általa vezetett Simson típusú segédmotoros kerékpárral. Mielőtt a Cegléd – Szeged között közlekedő személyvonat elhaladt volna, a férfi - bukósisak nélkül - a vasúti átjáróba behajtott a vasúti jelzőberendezés tilos jelzése ellenére - az elsődleges adatok alapján öngyilkossági szándékot feltételezve -, majd járművével a vasúti sín között megállt. A mozdony vezetője a veszélyt észlelve gyorsfékezést illetve hangjelzést alkalmazott de az ütközést elkerülni már nem tudta. A baleset során a férfi a helyszínen életét vesztette. A keletkezett anyagi kár mértéke kb. 50.000,-Ft.  

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt egy jakabszállási férfi belejelentése alapján ismeretlen tettesek ellen, akik ma éjfél után megjelentek egy jakabszállási lakóháznál, ahol bántalmazták őt, valamint egy 28 éves jakabszállási férfit is, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló fej, illetve végtagsérülést szenvedtek. A helyszíni rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 23 éves, egy 32 éves, egy 26 éves, valamint egy 33 éves - Jakabszálláson idénymunkát végző - román állampolgárok, megalapozottan gyanúsíthatók. Mind a 4 személyt őrizetbe vettük. 

Ismeretlen tettes kedden délután a Kecskemét, Március 15. utcában lévő csemege üzletbe bement és egy 20-25 cm hosszúságú késsel a bevétel átadására szólította fel az eladónőt. A nő a szomszédos üzletbe nyíló ajtón átment és segítséget kért. Mire visszamentek az üzletbe, a rabló a helyszínről távozott.

Tegnapra virradóra Ágasegyházán egy bekerített lovas tanya nyitott szénatárolójából elloptak egy Yanmar típusú rendszám nélküli kistraktort. Az okozott kár: 600.000,-Ft.

Tegnap 20:45 és 22:15 közötti időben ellopták a Kiskunfélegyháza, Dr. Holló Lajos utcában parkoló, lezárt állapotban hagyott CLA-152 forgalmi rendszámú VW Passat típusú személygépkocsit, melyben benne voltak a személyes iratok is. A kocsi értéke kb. 500.000,-Ft.

Kollegáink rablás bűntett elkövetése miatt elrendelt nyomozás kapcsán őrizetbe vettek egy 31 éves imrehegyi férfit, aki július 06.-án este egy kiskunhalasi utcában a járdán gyalogosan közlekedő nő válláról a kézitáskáját leszakította, majd elvitte. Az okozott kár: 8.000,-Ft.

Eljárás indult 2 szerb állampolgár és 1 koszovói állampolgár ellen, akik hétfőn este Bácsszentgyörgy község közelében tiltott határátlépést követtek el. Hazánk területén való tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek.

Kövessen minket a Facebookon is!