Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 21. 11:50 | Szerző/forrás: www.kecskemetitv.hu

Kicserélik a sportcsarnok szétkorhadt parkettáját

Kicserélik a sportcsarnok szétkorhadt parkettáját
Elkezdték a Messzi István Sportcsarnok parkettájának felújítását, amelyre azért van szükség a régi borítás elkezdett korhadni és süllyedni. A parketta cseréje körülbelül 60 millió forintba kerül, az üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. hitelből fedezi a munkálatok költségeit. A felújítás miatt a kézilabdázók a bajnokság első három fordulójára a pályaválasztói jog felcserélést kérik majd.

Két éve kapott új borítást a Messzi István Sportcsarnok küzdőtere. A felújításkor azonban nem szedték fel a régi rétegek, hanem arra fektették rá a szalagparkettát, ami elkezdett korhadni és süllyedni. A hibát már tavaly észrevették, de csak idén kerül sor a teljes cserére.

Az üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója híradónk érdeklődésére elmondta, a felújítás körülbelül 50-60 millió forintba kerül, a költségeket pedig hitelből fedezi az önkormányzati tulajdonú cég. Jánosi Istvántól megtudtuk azt is, hogy a parkettaréteget egészen a betonalapzatig felbontják, és egy rugalmas szerkezet beépítés után fektetik majd le a sportparkettát. A felújítás gyorsított közbeszerzési eljárás keretében zajlik, de így is eltarthat akár negyven napig is.

A csapatok a bajnoki szezonra való felkészülést így vélhetően más csarnokban végzik majd, a kosarasok és a röplabdázók a GAMF-on, míg a kézilabdázók a Lánchíd utcában kezdik az alapozást. A mostani felújítás csak egy bajnokságot érint, a kézilabdázókét, így ők már most elkezdték az egyeztetéseket az első három forduló pályaválasztói jogának felcseréléséről.

Kövessen minket a Facebookon is!