Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 23. 08:50 | Szerző/forrás: www.kecskemet.hu

Bővül, gyarapodik a Bozsó Gyűjtemény

Bővül, gyarapodik a Bozsó Gyűjtemény
Nagy örömmel számolhatok be róla, hogy jelentős összegű pályázati támogatás felhasználásával bővíthetjük hamarosan a Bozsó Gyűjtemény épületegyüttesét. – mondta el dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

A Dél-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatunkat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Operatív Programok Irányító Hatóságának vezetője közel 255 millió Forint összegű, 85 százalék intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

 
Ennek felhasználásával szeretnénk a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Bozsó Gyűjteményt, mely városunk egyik legértékesebb művészeti alapítványa, igazi turisztikai látványossággá fejleszteni.
 
Régi dilemmánk ugyanis a Bozsó Gyűjteményhez tartozó, Fecske utcai szárny állapota, mely egy értékes és a múzeum-együtteshez kapcsolódó tágas épületrész; de ezeddig nem volt anyagi forrásunk a rendbetételére. A pályázati forrás, és az ehhez kapcsolódó önerő felhasználásával megmentjük, felújítjuk ezt a szárnyat, és ezáltal nem csak a Bozsó Gyűjtemény kiállítótere bővülhet, de ott elhelyezésre kerül a jelentős értéket képviselő Hanga Óragyűjtemény is.

Kövessen minket a Facebookon is!