Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 26. 07:41 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 1 halálos és 1 súlyos sérüléssel járó, valamint 5 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Vasárnap reggelre betörtek egy kecskeméti autós iskola irodahelyiségébe, majd az ott levő lemezszekrényben tárolt pénzkazettát felfeszítették és elvittek belőle 350.000,-Ft-ot.

Szombat este és vasárnap délután közötti időben kibontották a kerítését egy Kecskemét, Alsószéktóban található telephelynek, és az ott lezárt állapotban parkoló 4 darab nyerges vontató üzemanyagtankjának záró fedelét lefeszítve a tankokból összesen 1.000 liter gázolajat loptak el, melynek az értéke 324.000,-Forint.

Vasárnap reggelre a Kecskemét, Lánchíd utcában parkoló Peugeot 206 típusú személygépkocsit ismeretlen összetételű maró hatású folyadékkal leöntötte valaki. A rongálással okozott kár: 350.000,-Forint.

A hétvégén betörtek egy ballószögi tanyába, majd onnan szerszámgépeket (Co hegesztő, fúrógép, 2 db sarokcsiszolót) loptak el, összesen 330.000,-Forint értékben.

Vasárnap reggel egy bajai férfi bejelentést tett a rendőrségre, mert ismeretlen tettes vasárnapra virradóra betört a bejelentő Baján lévő borozójába. A sértett a felforgatott helyiségben megtalált egy rendőrségi iratot, egy 25 éves madarasi férfinek szóló gyanúsítotti idézést. Ez alapján a férfi a lakásából előállításra került, majd őrizetbe is vették kollegáink.

Eljárás indult 1 ismeretlen, 1 algériai, és 1 marokkói állampolgárokkal szemben, akik szombaton tiltott határátlépést követtek el. Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat-hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. A külföldiek a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson kerültek kiutasítást előkészítő őrizetbe.

A járőr feljelentést tett csempészet bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Vám és Pénzügyőrség Dél Alföldi Regionális Nyomozóhivatala felé. Az elkövető szombaton este egy Nissan Vanette Cargó típusú személygépkocsival, nagy sebességgel Kelebia Dózsa György utcán haladt. A járőr követni kezdte a kisbuszt, ami hirtelen megállt és a vezetője átszállt egy a helyszínen rá várakozó Opel Astra kombi személygépkocsiba, amivel nagy sebességgel elhajtottak. A terepkutatás során Kelebia Deák utcában egy félig kidöntött villanyoszlopot találtak, amin feltehetően az Opel festéknyomai találhatók, valamint az oszlop mellett egy Opel visszapillantó tükör volt. A hátrahagyott Nissan kisteherautóból, 6.7610.000,-Forint értékben összesen 12.000 doboz szerb zárjegyes cigaretta került elő.

Kövessen minket a Facebookon is!