Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 27. 10:36

Sajtótájékoztató

Képgaléria
Sajtótájékoztató
Az aranyak és tárgyak keresik gazdájukat. A Btk. 316. § (1) bekezdésébe ütköző és az (5) bekezdés b. pontja szerint minősülő - figyelemmel a (2) bekezdés II. fordulat d. pontjára - nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a Kecskemét Rendőrkapitányság F. Attila 32 éves nagykőrösi lakos ellen.

 Az ügyben azért indult eljárás, mert 2010. 07. 16-án egy kecskeméti férfi feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, miszerint a hajnali órákban ismeretlen elkövető a lakás konyhaablakának szúnyoghálóját kivágta, és a lakásból ellopta az ő és felesége iratait, bankkártyáit, mely bankkártyákat később felhasználtak, valamint egyéb személyes tárgyakat. A lopással okozott kár 300.000,- Ft, míg a rongálással okozott kár 5.000,- Ft. volt.

A fentiek alapján tekintettel arra, hogy Kecskemét illetékességi területén a fenti elkövetési módszerrel, illetve időben elkövetett bűncselekmények száma ugrásszerűen elszaporodott és egyéb adatszerző tevékenységünk során megállapítást nyert, hogy az elkövető az eltulajdonított bankkártyát az esetek nagy részében Nagykőrösön egy ATM-nél használja fel, ezért akciót szerveztünk az automata figyelésére.

F. Attila elfogására 2010. július 20-án 05 óra 30 perckor, az automata megfigyelése során, közvetlenül azt követően került sor, amikor a Nagykőrösön lévő ATM-nél bűncselekményből származó K. S.-né nevére kiállított bankkártyával pénzfelvételt kísérelt meg. A férfi a Kecskeméti Rendőrkapitányságra került előállításra.

F. Attila tartózkodási helyén, nagykőrösi lakásában házkutatást tartottunk, amely során több tucatnyi más nevére kiállított személyi okmányokat, bankkártyákat, hitelkártyákat, táskákat és egyéb értéktárgyakat, ékszereket foglaltunk le. A lefoglalt tárgyak alapján jelenleg azok tulajdonosainak a beazonosítása van folyamatban, valamint szakértő kirendelése. 

F. Attila gyanúsítottként került kihallgatásra, 28 bűncselekmény elkövetését elismerte.

A bűncselekményeket Kecskemét területén követte el, az alábbi módokon:

  • lakás ablak - ajtó szúnyogháló kivágás,
  • fürdőszoba,- WC,- pinceablak befeszítés,
  • ajtóbefeszítés,
  • nyitott ajtón,- WC ablakon, pinceablakon besurranás,
  • nyitott személygépkocsiból lopás,
  • bukóablak kiakasztása.

Aki a bemutatott tárgyak között felismeri a tőle ellopott értéket, jelentkezzen a Kecskemét Rendőrkapitányságon!

Kövessen minket a Facebookon is!