Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 28. 06:16 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Csak a hét végére tér vissza a nyár

Csak a hét végére tér vissza a nyár
Ma is több fokkal elmarad a legmagasabb hőmérséklet az évszakos átlagtól, és északkeleten ismét felhős, csapadékos időre van kilátás. Csütörtökön már 30 fokot is mérhetünk a délkeleti országrészben, ám délután újabb csapadéktömb éri el az országot, péntekre ismét lehűl a levegő.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt a változóan felhős ég mellett szinte mindenhol lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra számítani. Délután nyugat felől egy melegfront felhőzete éri el hazánkat és egyre többfelé megnövekszik a felhőzet és újra elered az eső. Keleten lesz a délnyugati szél, nyugatin mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul. A borongós, tartósan csapadékos északkeleti tájakon 18 fok körüli maximum értékek várhatók.

Kettős fronthatás érvényesül, ezért fáradékonyság, ingerlékenység fordulhat elő. A levegő az elmúlt napok szeles, csapadékos időjárásának köszönhetően tiszta és a porkoncentráció is minimális. A változékony idő miatt továbbra sem árt tavaszi kabát viselése a reggeli és esti órákban, bár nap közben már kevésbé lesz rá szükségünk. A csapadékos keleti megyékben az esernyőket továbbra is érdemes kéznél tartani. A térségben nedves útszakaszok lassítják a közlekedést. Egy-egy intenzív zápor idején jelentősen csökken a látástávolság, és a vizes ablaküvegen keresztül kevésbé látható az út, ezért vezessenek körültekintően. 

Csütörtökön délelőtt a változóan felhős ég mellett szinte mindenhol lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra számítani. Délután nyugat felől egy melegfront felhőzete éri el hazánkat és egyre többfelé megnövekszik a felhőzet és újra elered az eső. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Pénteken egy gyenge hidegfront miatt eleinte még többfelé, később már csak a keleti országrészben kell záporra, néhol zivatarra számítanunk. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Szombaton országszerte több órás napsütésre van kilátás, a napsütést csak az időnként megnövekvő gomolyfelhőzet szakítja meg. Mérsékelt lesz az északi szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap jobbára napos idő várható, de délután helyenként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és néhol záporeső, zivatar kialakul. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt többnyire napos időre van kilátás. Délután többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, záporra, zivatarra főként az északi, északnyugati megyékben kell számítani. Megélénkül a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!