Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 28. 07:57 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, kedden 1 halálos, 1 könnyű sérüléses és 3 anyagi káros közlekedési baleset történt. 1 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Kedden 09:15 órakor egy 33 éves  sükösdi férfi az általa vezetett Peugeot 206 típusú személygépkocsival közlekedett a Sükösd külterületén vezető 54-es számú főúton Sükösd felől Nemesnádudvar irányába. Haladása során az út 92,642 méterszelvényében az előtte haladó, hirtelen balra kanyarodó 72 éves sükösdi kerékpáros bácsit elütötte, aki a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Nyomozás indult csalás bűntett gyanúja miatt egy kiskunfélegyházi Kft. tulajdonosának feljelentése alapján, egy szintén kiskunfélegyházi Kereskedelmi Bt. tulajdonosai ellen, akik február 17. a Kft. telephelyén 400 csomag fénymásoló papírt vásároltak meg átutalásra, annak ellenére, hogy a Bt. ellen január 25-én felszámolási eljárás indult.  A megvásárolt papír értékét a mai napig nem fizették ki. A bűncselekménnyel okozott kár: 272.000,-Ft.

Kedd reggelre betörtek egy kiskunfélegyházai Kft. telephelyén lévő épületbe és onnan 8 darab alufelnit, egy színestelevíziót, 11 darab műanyagkannát és 340 liter gázolajat loptak el. Az okozott kár: 219.000,-Ft., rongálással: 25.000,-Ft.

Július 19.-én egy 72 éves kelebiai bácsi lakóházába - magát polgárőrnek kiadva - bement egy ismeretlen személy, és onnan a bácsi figyelmét elterelve ellopott 350.000,-Ft. készpénzt.

Tegnap délután őrizetbe került egy 20 éves kecskeméti férfi, aki meglapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 14.-én reggelre betört egy Kecskemét, Belsőnyírben lévő házba és onnan ellopott egy pénztárcát, amelyben benne voltak a személyes iratok és 45.000,-Ft. készpénz, majd 19.-ére virradóra ismét betört ugyanoda és akkor egy laptopot, egy mobiltelefont és egy GPS készüléket vitt el.

Eljárás indult 2 szerb és 1 koszovói állampolgár ellen, tiltott határátlépés miatt. 1 szerb személy az utasforgalomban kiléptetésre került Szerbia területére. 2 személy pedig átszállításra került a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra idegenrendészeti őrizetbe.

Kövessen minket a Facebookon is!