Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 29. 08:06 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 1 súlyos sérüléssel járó, valamint 4 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Kedden este egy 56 éves kecskeméti férfitől egy kecskeméti presszóban ellopták a pénztárcáját, melyben 7.000,-Ft. készpénz, bankkártya, étkezési utalvány és személyes iratok voltak. Szerdán reggel pedig az ellopott bankkártyáról 300.000,-Ft. készpénzt vett le a tolvaj egy kecskeméti pénzkiadó automatából. Az okozott kár összesen: 327.000,-Forint.  

Egy 23 éves kiskunhalasi nő tett feljelentést egy ceglédberceli nő ellen. A feljelentő  2009. június 27. és 2010. április 30. közötti időben egy Mercedes típusú lízingelt gépkocsit adott át a nőnek, mivel a havi díjat nem tudta tovább fizetni. A feljelentett személy a gépkocsit - sajátjaként rendelkezve - értékesítette, eddig ismeretlen személynek. A bűncselekménnyel okozott kár: 1.500.000,-Forint.

Nyomozás indult sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kecskeméti férfi feljelentése alapján egy kiskunfélegyházi ékszerész férfi ellen, aki 2007. októberében a Kiskunfélegyházán levő műhelyben a feljelentőtől  feldolgozásra átvett 150 gramm tömegű különféle 14 karátos arany ékszereket, de azzal azóta sem tudott elszámolni. Az ékszerész jelenleg nem elérhető, ismeretlen helyen tartózkodik. A bűncselekménnyel okozott kár: 1.200.000,-Forint.  

Őrizetbe vettek kollegáink egy 31 éves és egy 27 éves kiskunhalasi férfit, akik megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 13-ra virradóra kerítést megrongálva bementek egy Kiskunhalas, Kertész utcában levő ingatlanra, majd az ott levő családi házba szúnyogháló letépés valamint ablakbenyomás módszerével bejutottak és elloptak 2.880 Eurót, illetve 1 db arany karikagyűrűt, összesen kb. 790.000,-Ft. kárt okozva.

Egy szerb állampolgárságú házaspár szerdán a délelőtti órákban az M5 autópályán Budapest felől Szeged irányába közlekedett. Egy sötét színű német rendszámú BMW követte őket és az abban utazó személyek folyamatosan a feljelentő gépkocsijának kerekeire mutogattak és villogtak. A feljelentő a jobb pálya 50.000 métere körül megállt, majd ekkor a BMW-ben utazó egyik férfi a jobb első ajtóhoz lépett és a közben kinyíló ajtón keresztül a feljelentő lába mellett elhelyezett kézitáskát felkapta és a BMW-hez futva távozott. A táskában személyes iratok, mobiltelefon, vércukorszintmérő készülék, valamint 200 Euró készpénz volt. Az okozott kár 100.000,-Forint.

Eljárás indult 2 szerb állampolgárral szemben, akik tiltott határátlépést követtek el. Igazoltatásukra tegnap reggel Kiskunhalason a buszpályaudvaron került sor. A külföldiek Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét-hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek Kiskunhalas Őrzött Szállásra.

Kövessen minket a Facebookon is!