Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 3. 05:44 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Kedden hidegfront éri el az országot

Kedden hidegfront éri el az országot
Kedden a nap nagy részében a napsütés és a kánikula lesz a meghatározó. Tovább fokozódik a hőség, azonban késő délután, este a Dunántúlt már eléri egy hidegfront szórványos záporokat, zivatarokat okozva. A hét közepén változékony időben lesz részünk.

Kedden a nap első felében még jobbára napos idő várható, majd délután egy hidegfront hatássára nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható záporeső, zivatar. Helyenként intenzív zivatargócok is kialakulnak felhőszakadás, jégeső kíséretében. A szél fokozatosan északnyugatira fordul, és megélénkül, helyenként megerősödik. Általában 30, 35 fok között tetőzik a hőmérséklet, de a nyugati határszél mentén 28 fok körüli értékeket mérhetnek.

A keleti területeken eleinte melegfronti, nyugaton már hidegfronti hatás várható. Késő délutántól változékonyra fordul az idő. Fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység jelentkezhet a frontra érzékenyeknél.  Az Alföldön élőket kánikula terheli, de máshol is 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Ajánlott árnyékos, hűvös helyen tartózkodni. A nap első felében általában kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek. Késő délutántól főként a nyugati országrészben lehetnek helyenként záporok, zivatarok, illetve megerősödik a szél.

Szerdán változóan, időnként erősen felhős lesz az ég. Elsősorban a keleti és a középső országrészben alakulhatnak ki további záporok, zivatarok. Egy-egy heves zivatar sem kizárt. Élénk lesz az északnyugati szél. 25, 31 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Pénteken eleinte elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, de napközben már sok napsütésre lehet számítani, csak északkeleten valószínű még kisebb eső. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton enyhe nyári időre van kilátás. Többnyire derült lesz az ég, sok napsütés várható. A szél mérsékelt marad. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap többórás napsütés várható, kevés felhő lesz az égen. Mérsékelt lesz a keleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!