Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 4. 08:12

Várható időjárás

Várható időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére szerda estig: Eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, majd nyugaton csökken a felhőzet, és ott több órára kisüt a nap. Kezdetben több helyen, majd egyre inkább csak keleten valószínű eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A hőmérséklet délután 24, 29, késő este 18, 23 fok között alakul.
  • Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

    Az időszak első felében változékony idő várható. Csütörtökön még többórás napsütés valószínű, majd pénteken sok lesz felettünk a felhő, és ekkor többfelé várható eső, zápor, zivatar. Szombattól egyre szárazabb levegő érkezik fölénk, sok napsütésre van kilátás, és csak északkeleten fordulhat elő zápor, esetleg zivatar.

    Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán valószínű.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak nagy részén általában 14, 19, a legvégén 10, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26, 31, majd jobbára 23, 29 fok között várható.

  • Országos figyelmeztető előrejelzés:

    A reggeli órákban főként a Tiszántúl északi részén később az ország középső és keleti harmadán fordulhat elő elszórtan zivatar, amelyhez erős vagy viharos (50-85 km/h) széllökés, illetve jégeső (jégátmérő ~ 1-2 cm) és helyenként felhőszakadás (> 30 mm) társulhat...   

  • Orvosmeteorológiai jelentés:

    Délen és keleten fejfájás, migrén, levertség jelentkezhet, hosszabb lehet a reakcióidő. Másutt hidegfront hatására nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk.

Kövessen minket a Facebookon is!