Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 4. 08:22 | Szerző/forrás: hirkereső.hu

Lövöldözésben meghalt egy civil és egy rendőr Alsóörsön

Lövöldözésben meghalt egy civil és egy rendőr Alsóörsön
Lövöldözés volt a Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa életét vesztette.

A rendőrség hajnali közleménye szerint az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt. A főtörzsőrmestert az általa megállított jármű ellenőrzése során érte a lövés. Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á.. A személyautóban megsérült a 25 éves Sz. J. L. is. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

A Magyar Televízió információi szerint a fehér Ford Fiesta, amelyet a rendőr ellenőrizni akart, a helyszínen van, és a rendőrök egy másik, fekete színű autót is keresnek. A beszámolók szerint a rendőrrel a helyszínen volt egy rendőr szakközépiskolás fiatal is. 

Az MTV helyszínen tartózkodó tudósítója szerint nem volt tűzharc. Az első lövés a 29 éves rendőrt találta el, és mivel - információik szerint – nem volt fegyver sem az autó utasainál, sem a rendőr járőrtársánál, a lövés jó eséllyel a másik kocsiból jött. Ez lehet az a fekete autó, melyet a rendőrök kerestek a Budapest felé vezető autópálya, az M1-M7-es bevezető szakaszán. A feltételezést igazolhatják a hüvelyek és a lövések beesési szöge, a helyszíni szemle azonban még tart. A köztelevízió riportere megtudta azt is: 16-25 év közötti zalaegerszegi fiatalok ültek a Ford Fiestában, amelyet a lelőtt  rendőr igazoltatott. Az egyenruhás 2003-tól szolgált a balatonalmádi rendőrőrsön.

Alsóörsön jelenleg is helyszínelnek, a rendőrség tanúkat hallgat ki, hogy kiderüljenek a lövöldözés részletei. A helyszínelésről kiszivárgott információk szerint az első halálos lövés a rendőrt találta el. Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere azt tapasztalta, hogy a 71-es utat és a környező kis utcákat lezárták rendőrautókkal és gépfegyveres rendőrökkel. Az utakon felállított ellenőrző áteresztő pontokon is gépfegyveres rendőrök vannak, akik folyamatosan ellenőriznek és igazoltatnak.

A halottszállítók az egyik áldozatot már elszállították, a rendőrségi helyszínelők egyike fémdetektorral kutatja a bokrokat. A további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a főügyészség folytatja le.

A hajnali órákban az M1-es és az M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási volt a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállították - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Több ellenőrzési pontot felállítottak a centrum felé, valamint a Petőfi és a Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrizték az autósokat.

Kövessen minket a Facebookon is!