Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 4. 09:53 | Szerző/forrás: www.kis-kunsag.hu

Újabb háromszáz dolgozó a Mercedes-gyárban

Újabb háromszáz dolgozó a Mercedes-gyárban
Hétszáz dolgozó lesz év végére a kecskeméti Mercedes- gyárban, a jelenleg foglalkoztatottak közel háromnegyede magyar – olvasható a hrportal.hu oldalon.

Az épületek szeptemberre elkészülnek, 2011 májusára pedig a gyártósorokat is betelepítjük - kapta a friss információkat a Népszabadság a kecskeméti Mercedes igazgatójától. Frank Klein a lapnak többek között azt is elmondta, nagy kihívás szakképzett munkatársakat keresni, találni és felvenni egy kelet-magyarországi beruházáshoz, különösen egy autógyárhoz.

Tapasztalataik szerint a fizetés összegén kívül a jelentkezőknek sokat jelent, hogy mindennapi munkaként Mercedeseket gyártanak, és folyamatos szakmai továbbképzésben részesülnek. A kecskeméti Heliport parkban már működik a mini-Mercedes-üzem, itt kapják meg a dolgozók a Daimler alapszintű képzését, majd az oktatás a németországi üzemekben folytatódik.

Jelenleg négyszáz főből áll a kollektíva, közülük 280 magyar. Hétfőn újabb 72 magyar szakemberrel szerződnek, a létszám az év végére hétszázra nő majd, a teljes létszám pedig 2500 fő lesz. A termelésben dolgozók felvétele 2011-ben kezdődik.

Az első időben háromszáz német munkatárs segíti az indulást, de tervek szerint ők folyamatosan átadják helyüket a magyaroknak, és végül csak néhány irányító poszton marad külföldi szakember Kecskeméten. Minden a menetrend szerint halad, folyamatosan az építkezés és az új munkaerő felvétele.

Egyelőre csak a gyártásra koncentrálnak, melynek része a folyamatos ellenőrzés, ehhez pedig jól képzett és minden területre kiterjedő minőség-ellenőrzés kell, ezért keresnek sokféle mérnököt, így akusztikusokat is.

Kövessen minket a Facebookon is!