Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 5. 09:50 | Szerző/forrás: www.kecskemet.hu

Ismét indul a Hírös Hét Fesztivál

Ismét indul a Hírös Hét Fesztivál
A kecskemétiek örömére ismét itt a Hírös Hét ideje. A város legrangosabb fesztiválja augusztus 16-án kezdődik, számtalan különlegességet tartogatva a kultúra, a hagyományok és a gasztronómia lelkes híveinek egyaránt.
A nyitónap – hétfő – egyik leglátványosabb részének ígérkezik a babakocsis felvonulás. Ez a hagyomány a harmincas években teremtődött meg az akkori Hírös Hét keretében, aztán hosszú évtizedekig feledésbe merült. Az elmúlt esztendőkben újjáélesztették, a szülők, nagyszülők és a feldíszített babakocsikból nézelődő csöppségek legnagyobb megelégedésére.
 
A programokban nagy hangsúlyt kap Kecskemét és a térség mezőgazdasági termékeinek népszerűsítése. A kapcsolódó tanácskozások és kiállítások e termékek rangjára hívják fel a figyelmet. De szintén erről szól a pékek versenye, amely egyben utal a fesztivál és az Új Kenyér Ünnepének szoros kapcsolatára.
 
Városunk címerállata, a kecske ez alkalommal komoly szerephez jut. Kitűnő kezdeményezés a kétnapos Kecskefesztivál, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos, de a modern gasztronómiából méltatlanul száműzött finomságokat ismét közelebbről megismerhessük.
 
A fesztivál szervezői ez alkalommal is gondoskodnak arról, hogy zenében megtalálja mindenki a kedvére való műfajt, amelyekben csak egy a közös: a minőségi muzsika.
Ami pedig a tűzijátékot illeti, a város megtalálta az ideális módját annak, hogy a látvány se maradjon el, de az árvízkárosultak is segítséghez juthassanak. Az augusztus 20-ai tűzijátékra szánt összeget ugyanis a Vöröskereszt közreműködésével eljuttatják az észak-magyarországi árvízkárosultaknak, augusztus 21-én, szombaton este 9 órakor viszont a Főtéren megrendezik a fesztiválzáró hagyományos tüzijátékot.
 
Kecskemét egyébként ezenkívül még két alkalommal segítette egy-egy millió forinttal a katasztrófa által sújtott településeket. Június elején az önkormányzat, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. és a Kik-For Kft. (mindkettő az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő társaság) gyorsegélyt juttatott el Edelénybe, néhány héttel később pedig bizottsági keretből csoportosítottak át másik egymillió forintot.
Részletes programok itt látható: http://www.hiroshetfesztival.hu/

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház