Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 5. 18:28 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Tilos Tiszakécskén fürdeni

Tilos Tiszakécskén fürdeni
Hiába vonult le az árvíz, még mindig van olyan, akiknek pokollá teszi az életét. Ilyenek például azok a vendéglátósok, akik a Tisza partján szolgálnák ki a kikapcsolódni vágyókat. Már ha lennének olyanok. Tavalyhoz képest ugyanis felére csökkent a látogatók száma és ezen csak a nagyobb rendezvények tudnak segíteni.

Sándor Ceglédről jött Tiszakécskére kikapcsolódni, és nagyon meg van elégedve a Tiszával.

„Én imádom ezt a vizet és szerintem sokkal egészségesebb ez a víz. Jó, most voltak az árvizek és azt mondják, hogy belemosta a szennyvizet, meg mindent. De én azt mondom, hogy ha beljebb megy, akkor ott olyan tiszta, hogy nagyon” – fogalmazott Kökény Sándor.

Dr. Pálffi Marianna, az ÁNTSZ városi tisztiorvosa elmondta: Tiszakécskén az árvíz óta még csak most jelölnek majd ki először strandot, annak elbírálásához viszont a jövő héten vesz a szegedi labor vízmintát. Még stábunk a helyszínen forgatott, amikor kihelyezték ezt a táblát. Eszerint fürdeni tilos mostantól a Tiszában. Ez valószínűleg nem sokat segít majd az idegenforgalom fellendítésében. Pedig a kevés látogatóra így is panaszkodnak a vendéglátósok.

 „- Tényleg így van, hogy nagyon visszaesett. Nem jó a part, meg a vízminőség sem, így eleve nem jönnek le az emberek.

- Ha százalékban kellene meghatározni, mennyivel vannak most kevesebben, mint például tavaly ilyenkor?

- Hát egy ötven százalékkal biztosan, annyi biztos” – mondta el Gabriella.

A vendéglátósok reménykednek abban, hogy a rendezvények talán fellendítik kicsit a forgalmat. Például most szombaton rendezik meg az V. Tiszakécske Szépe Szépségversenyt is.

Kövessen minket a Facebookon is!