Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 5. 18:46 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

7 TOP busz Kecskeméten

7 TOP busz Kecskeméten
7 új autóbuszt vásárolt a Kunság Volán, darabját 40 millió forintért. Habár a közbeszerzési eljárást még 2009-ben írták ki, a buszokat csak most vehették át. A most érkezett buszok a flotta legfejlettebbjei. Fedélzeti számítógép, klíma és tágas tér fogadja majd az utasokat, már akár a jövő héttől.

Ez pillanatnyilag a legfejlettebb autóbuszunk elektronikai oldalról is.”

Így jellemezte Szabó Zoltán a Kunság Volán Zrt. műszaki igazgatója a most átvett buszokat. Igaz, ennek már tavaly meg kellett volna történnie, azonban akkor érvénytelenné nyilvánították a közbeszerzési eljárást. Ugyanis csak két induló volt, és az egyikük pályázatába hiba csúszott. Ha azonban csak egy pályázó marad, akkor meg kell ismételni a tendert. Ami jól is jött a Volánnak, hiszen így kedvezőbb áron, körülbelül 40 millió forintos darabáron jutott hozzá a 7 vadonatúj autóbuszhoz.

Összesen 7 darab autóbuszt vásároltunk, ebből 3 városi,. 4 pedig helyközi, elővárosi autóbuszok. Alacsony belépésűek, klímás autóbuszok, utastájékoztató táblával vannak ellátva. A helyközi kivitelek azok kétajtósak, a városiak, pedig háromajtósak.” - mondta el Szabó Zoltán a Kunság Volán Zrt. műszaki igazgatója.

A buszok megvásárlásával egy időben 7 buszt ki is vonnak majd a forgalomból, mert ezek már közel 20 éve róják az utakat. A most vásárolt buszokon fedélzeti számítógép segíti a sofőr munkáját, ráadásul 10-el többen férnek el rajtuk, mint régebbi társaikon. A buszok vásárlásakor gondoltak a mozgássérültekre is.

Van felhajtórámpa a mozgássérülteknek, akik jobban el is tudnak férni, de akár a babakocsikból is több elfér” – fogalmazott a műszaki igazgató.

A sofőrök már megkapták a szükséges továbbképzést, és ha minden a tervek szerint halad, akkor már jövő hét végétől Kecskemét útjain járhatnak az új buszok.

Kövessen minket a Facebookon is!