Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 6. 08:50 | Szerző/forrás: www.baon.hu

Cicagyilkosok a városban

Cicagyilkosok a városban
Megnyúzott, kilőtt szemű, megcsonkított, összekaszabolt, megmérgezett macskák borzolják a kedélyeket évek óta Kecskemét Hollandfalunak nevezett városrészében. Horror filmekbe illő történetekről számolt be a Benedek Elek utcában lakó Terjékné Lovász Enikő.

Az első cicám vérbe fagyva, összekaszabolt hátsó lábakkal vánszorgott haza pár éve. Csapdába léphetett, vagy valaki baltával akarta levágni a lábait. A másodikat megmérgezték. Mindkettő itt van eltemetve az udvaron, a sírjaikra virágot ültettünk – idézi fel a borzalmakat Enikő. 

A harmadig cicánkat pedig a múlt héten veszítettük el. A testvéremnél voltam, amikor jajveszékelve hívott a lányom: Ficánka a kosarában fekszik, erősen zihál és az egyik szeme kijött a helyéből. Azonnal orvoshoz rohantam vele, először arra gyanakodtam, hogy egy autó üthette el, ezért bukott ki a szeme. A keringése összeomlott, de úgy tűnt, hogy megmenthető az élete.

Infúziót kapott és megröntgenezték, így derült ki, hogy egy légpuska lőszere van a koponyájában. Szándékosan kilőtték a szemét! El kellett altatni, ez az este nekem 21 ezer forintomba került. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy valaki puskával lövöldözik a környéken. Az emeleti hálószoba ablakán is észre vettem egy lyukat, lehet, hogy azt is egy golyó ütötte be: Ficánka nagyon szeretett a tetőn mászkálni. A kisfiamat már az udvarra sem merem kiengedni játszani, nehogy lelőjék: bebújik a bokorba és valaki macskának hiszik!

Ebben az utcában a szomszédok macskái sincsenek biztonságban. Volt amelyiket megmérgezték, a másiknak csak egy szeme van, a harmadiknak pedig négyszög alakban lenyúzták a bőrt a hasáról. – Az én cicámra fél éven belül kétszer is rálőttek – kapcsolódik a beszélgetésbe a szomszédban lakó Silek Nikolett. – Első alkalommal az tűnt fel, hogy nagyon furcsán viselkedett: keveset evett, bebújt a sarokba. Az orvos megfázásra gyanakodott, antibiotikumokkal kezelte. A második alkalommal hazavonszolta magát és a lábaimnál összeesett. Megröntgenezték, kiderült, hogy két lövedék van a testében. Két hétig hordtuk kezelésre, nem kapott ólom mérgezést, túlélte a lövéseket.

A Benedek Elek utcában betelt a pohár. Terjék József a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen. Nyíkos Tamás, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta: állatkínzás bűncselekményének alapos gyanúja miatt indított az ügyben nyomozást a kecskeméti kapitányság.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület