Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 7. 05:40 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Egyre több napsütés ígérkezik

Egyre több napsütés ígérkezik
A hétvégén megnyugszik az időjárás, szombaton már több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap, vasárnaptól pedig a napsütésé a főszerep. Jövő héten a kánikula is visszatér.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt még többfelé lesz borús az idő, majd egyre többfelé csökken, felszakadozik a felhőzet. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Elszórtan, eleinte főként az északi határszélen, délután pedig délnyugaton és északon, északkeleten várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Időnként megélénkül a légmozgás. 22, 28 fokra melegszik a levegő.

Fronthatás nem érvényesül, felfrissül és kitisztul a levegő. Csökkennek az allergiás panaszok.  A néhány órás napsütés kedvezően hat közérzetünkre. Javulnak a közlekedési feltételek, mérséklődik a szél, és a vizes útszakaszok is kevesebb helyen okoznak nehézséget. Az erős napsütés főként délután lehet zavaró. Az idő kedvez a kirándulásnak, bár az előző napi esőzések miatt sáros, nehezen járható útszakaszokkal találkozhatunk.

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak helyenként növekszik meg átmenetileg a felhőzet. Csapadék legfeljebb elvétve alakulhat ki. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

Hétfőn napos, nyárias idő várható, felhő is alig lesz az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 26, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden
meleg, nyári időre van kilátás. Szinte zavartalan napsütésre lehet számítani. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 28, 32 fokra melegszik a levegő.

Szerdán országszerte több órára kisüt a nap, A nyugati határszélen és a Tiszántúlon időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egy-egy futó zápor is előfordulhat. Megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett a délután megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként futó zápor, zivatar előfordulhat. Mérsékelt lesz az északi szél. Kora délután 29, 36 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!