Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 12. 05:57 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Folytatódik a napos, nyárias idő, hétvégén zivatarok jönnek

Folytatódik a napos, nyárias idő, hétvégén zivatarok jönnek
A hétvégéig a napsütés lesz túlsúlyban, számottevő csapadékra nem kell számítani. Csütörtökön szinte mindenütt 30 fok fölé melegszik a levegő. Erős lesz az UV sugárzás. Hétvégén változékonyabbra fordul az idő, egyre nagyobb eséllyel alakulnak ki záporok, zivatarok.

Csütörtökön hőségre készüljünk. A napsütést a déli óráktól kevés gomolyfelhő zavarja. Számottevő csapadék nem alakul ki, legfeljebb az esti óráktól lehet a déli és a keleti határ közelében egy-egy zápor, esetleg zivatar. Mérsékelt lesz a keleti, délkeleti szél. Kora délután 29, 34 fok várható.

A magasban egyre melegebb levegő áramlik fölénk, ezért melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek. Az érzékenyek ingerlékenységet, fáradékonyságot tapasztalhatnak.  A déli órákban kerüljük a napozást, mert az erős UV sugárzás mellett könnyen leéghetünk. Napközben nyáriasan, szellős, természetes anyagú ruhákba öltözzünk. Kora reggel és késő este még szükség lehet kardigánra, vékony pulóverre. Figyeljünk a folyadékpótlásra, kerüljük a cukros italokat. A közlekedőket csak az erős napsütés zavarhatja, illetve a melegben megnő a reakcióidő. A pollenkoncentráció emelkedik, egyre nagyobb számban lesznek jelen a levegőben a rendkívül allergén üröm és parlagfű pollenjei.

Pénteken többórás napsütésre, hőségre számíthatunk. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 31, 36 fokra számíthatunk.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan alakulnak ki záporok, helyenként heves zivatarok. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 37 fok között alakul.

Vasárnap a nap első felében még többfelé várható zápor, zivatar, majd csökken a felhőzet és több-kevesebb időre kisüt a nap. Megélénkül a délnyugati szél. Kora délután 29, 34 fok várható.

Hétfőn több-kevesebb napsütés mellett szórványosan várható záporeső, zivatar. Helyenként heves zivatarok is lehetnek. Északnyugatira fordul a szél, és megélénkül. 26, 35 fokra számíthatunk.

Kedden az ország nagy részén több-kevesebb időre kisüt a nap, és száraz idő várható. Északkeleten azonban még záporok, zivatarok kialakulása várható. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!