Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 16. 05:59 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Változékony idő a hét elején

Változékony idő a hét elején
Ma délelőtt marad a fülledt, meleg idő. A több-kevesebb napsütés mellett késő délután, este sok helyen számíthatunk zivatarokra a nap folyamán. Kedden hidegfront érkezik, átmenetileg mérséklődik a hőség. A hét második felétől ismét napos, száraz idő köszönt be.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt északkeleten helyenként kisebb eső, zápor még előfordulhat, majd megszűnik a csapadék. Általában kevés felhő lesz az égen, majd a késő délutáni, kora esti órákban megnövekszik a felhőzet, és főként keleten várható zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a nyugati szél. 28, 33 fokra számíthatunk.

Gyenge hidegfronti hatás és a hőség miatt fejfájás, ízületi fájdalmak, görcsös panaszok jelentkezhetnek.  Az erős napsütés olykor elvakítja a vezetőt, vezetésnél viseljünk napszemüveget. Délután többfelé megnőhet a féktávolság a záporok, zivatarok miatt vizessé, csúszóssá váló utakon. A zivatarokat erős oldalszél is kísérheti, de erős széllökések a Dunántúl északi részén és a középső megyékben is várhatók, csökkentve a menetstabilitást. A hőségben tompulnak a reflexek, nő a reakció idő, fokozott figyelem szükséges az utakon. Célszerű a magnézium tartalmú ételek fogyasztása (banán, barna rizs, spenót).

Kedden több-kevesebb napsütés mellett eleinte a Dunától keletre, délután már inkább csak északkeleten fordul elő eső, zápor, egy-egy zivatar. Gyakran lesz felhős az ég. Élénk lesz a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Szerdán
országszerte többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A szél mérsékelt lesz. Kora délután 26, 31 fok várható.

Csütörtökön
folytatódik a napos, száraz idő, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. A nyugati szél élénk lesz. 29, 34 fokra számíthatunk.

Pénteken
a többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, helyenként egy-egy futó zápor sem kizárt. Kánikula várható. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Szombaton
a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, legfeljebb elvétve alakulhat ki frissítő zápor. Kánikula várható. Megélénkül az északnyugati szél. Kora délután 31, 36 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!