Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 18. 05:45 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Napos, száraz napok jönnek

Napos, száraz napok jönnek
Szerdán sok lesz a napsütés, legfeljebb csak elvétve alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A hét második felében ismét napos, jobbára száraz, egyre melegebb időre van kilátás.

Szerdán többórás, szikrázó napsütésre lehet számítani, amit csak rövid felhős időszakok zavarnak meg. A kora esti órákban a nyugati határszél közelében esetleg kialakulhat egy-egy futó zápor, zivatar, máshol nem várható csapadék. Általában mérsékelt lesz a nyugati szél, azonban az Északi-középhegység térségében időnként megélénkül a légmozgás. Kora délután 24, 30 fok várható.

Gyenge melegfronti hatásra kell készülni. A frontra érzékenyeknél gyenge fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. A hőmérséklet az évszakos átlag körül alakul.  Általában kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, csupán napfelkelte és naplemente idején lehet zavaró az erős napsütés. A pollenek koncentrációja emelkedik a levegőben. A keleti országrészben a légszennyezettség is kis mértékben növekszik. A déli órákban még erős UV sugárzásra kell készülni. 

Csütörtökön a többórás napsütést északon több, másutt kevesebb gomolyfelhő zavarja meg. Az északi határszél mentén fordulhat elő futó záporeső, másutt csapadékra nem kell számítani. Megélénkül az északnyugati szél. 25, 30 fokra számíthatunk.

Pénteken a többórás napsütést helyenként, főként a középső országrészben gomolyfelhők zavarják, helyenként egy-egy futó zápor sem kizárt. Az ország déli felén kánikula várható. A nyugati szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Szombaton a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, legfeljebb elvétve alakulhat ki frissítő zápor. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. Kora délután 26, 31 fok várható.

Vasárnap az ország fölött jobbára derült lesz az ég, csak rövidebb időszakokra takarhatják el gomolyfelhők a napot. Legfeljebb csak elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 27, 32 fokra számíthatunk.

Hétfőn országszerte többórás napsütésre lehet számítani, amit csak átmeneti felhős időszakok zavarhatnak meg. Megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!