Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 19. 05:28 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Kellemes nyári idő várható

Kellemes nyári idő várható
Csütörtökön délelőtt borongósabb idő várható, majd csökken a felhőzet. A mérsékelten meleg, változóan felhős időben helyenként záporok is kialakulnak. A hosszú hétvége igazi strandidőt tartogat, tovább melegszik a levegő.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt több helyen, főként a Dunántúl északi részén és a középső megyékben borongós idő lesz, elszórtan kisebb esővel, záporokkal, míg északkeleten és délen jobbára napos idő várható. Délután csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütés mindenhol várható. A nyugati és északkeleti határszélen kisebb eső, futó záporok előfordulhatnak, másutt csapadék nem valószínű. A Dunától keletre többfelé megélénkül az északnyugati, nyugati szél. 24, 29 fokra számíthatunk.

Számottevő fronthatás nem érvényesül, az időjárás kedvez a jó közérzetnek.  Mérsékelten meleg, sok napsütést ígérő nyári napra számíthatunk. A pollenkoncentráció emelkedik, a parlagfű, az üröm és a csalánfélék is egyik maximumokhoz közelednek. Erősödő allergiás rekaciókkal kell számolni. A déli órákban továbbra is erős lesz az UV sugárzás, használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket, hogy elkerüljük a bőrégést. Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, de az erős napsütés főként napfelkeltekor és napnyugtakor zavaró lehet.

Pénteken a sok napsütést északon kevesebb, a Dunántúlon és délen több felhő zavarja. Számottevő csapadék nem várható, de kora este a nyugati határszélt elérheti egy-egy futó zápor. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Szombaton
országszerte többórás napsütés melegíti a levegő, délután is csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 26, 31 fok várható.

Vasárnap folytatódik a napos idő, felhő is alig lesz az égen. A Dunántúlon kánikula várható. A szél mérsékelt marad. 27, 32 fokra számíthatunk.

Hétfőn az ország nagy részén kánikulára számíthatunk, a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Kedden eleinte szinte zavartalan lesz a napsütés, majd egy közeledő hidegfront hatására északnyugat felől felhősödés kezdődik, és az északnyugati határszélen elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A déli szél mérsékelt lesz. Kora délután 29, 34 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!